ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Τί θα μας ευχόταν ο Περικλής για το νέο έτος

theodorakis-ti-tha-mas-eychotan-o-periklis-gia-to-neo-etos-2116690

Στο μυαλό του Περικλή προσπάθησε να μπει ο επικεφαλής του Ποταμιού, προκειμένου να εκφράσει τις ευχές του για το νέο έτος.

Ο κ. Θεοδωράκης, μεταξύ άλλων είπε ότι επιθυμεί μεθοδική και τίμια δουλειά, να υπάρχει λογική, σκέψη και πράξεις που βοηθούν τους συνανθρώπους.

Αναλυτικά, το μήνυμά του αναφέρει:

«Αντί να επαναλάβω τις καθιερωμένες ευχές των Ελλήνων πολιτικών θα προσπαθήσω να πω – και να σκεφθώ- τι θα μας συμβούλευε και τι θα μας ευχόταν σήμερα ο Περικλής.

Το 2016 λοιπόν

Να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη δημοκρατία και όχι για την πολιτική μας επιβίωση.

Να μη στηρίζουμε την πολιτική μας στο ψέμα. Να προχωράμε απαιτώντας απ` όλους λογική. Να προκαλούμε τη λογική των πολιτών.

Να εργαζόμαστε μεθοδικά και τίμια, χωρίς να περιμένουμε κανενός είδους ανταμοιβή, να δουλεύουμε σκληρά στο παρόν, για να ελπίζουμε σ` ένα καλύτερο μέλλον.

Να σκεφτόμαστε και να προβλέπουμε. Να μην καταδεχόμαστε να τρέχουμε ασθμαίνοντας, πίσω από τα γεγονότα.

Να δίνουμε, όχι να παίρνουμε. Καθημερινή μας έννοια να είναι το κοινό συμφέρον των πολιτών. Να μην αισθάνεται κανείς αδικημένος.

Να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας. Αν πρέπει να αντισταθούμε σε μια λάθος απόφαση να το κάνουμε με αποφασιστικότητα, επιχειρήματα και σθένος.

Να μην κολακεύουμε τους συμπολίτες μας. Ο ψεύτικος και υποκριτικός λόγος αναγνωρίζεται αμέσως.

Να οραματιζόμαστε. Το όραμα , η σκέψη οδηγούν στη σωστή δράση, η σωστή δράση οδηγεί στη Δημοκρατία, στην Ισονομία, στην Ισότητα, στην Πρόοδο, στην Ελευθερία των πολιτών.

Μπορούμε όλα αυτά το 2016. Δύσκολο, ας το προσπαθήσουμε όμως».