Στις 28 Ιανουαρίου η τριμερής Κύπρου-Ισραήλ-Ελλάδας

Στις 28 Ιανουαρίου η τριμερής Κύπρου-Ισραήλ-Ελλάδας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 28 Ιανουαρίου στη Λευκωσία θα πραγματοποιηθεί η τριμερής Κύπρου – Ισραήλ – Ελλάδας. Η τριμερής σύνοδος, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε επίπεδο κορυφής, έχει ως στόχο να προχωρήσει με πρακτικά βήματα πλέον στην υλοποίηση των μέχρι σήμερα συζητήσεων αλλά και εξαγγελιών και να αντιμετωπίσει όλες τις εκκρεμότητες.

Προτεραιότητα παραμένει το θέμα της ενέργειας. Αθήνα και Λευκωσία θέλουν να προχωρήσει η συνεργασία όπως πλέον γίνεται και με την τριμερή της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου. Θα προηγηθούν χωριστές διμερείς συναντήσεις των αρχηγών των τριών κρατών (των Τσίπρα και Νετανιάχου θα γίνει στο Ισραήλ την προηγούμενη ημέρα), όπου αναμένεται να ξεκαθαριστούν μια σειρά από θέματα.

Σημειώνεται ότι η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στη σκιά των πρόσφατων κινήσεων επαναπροσέγγισης Ισραήλ – Τουρκίας, παρόλο που έχουν δοθεί από πλευράς του Τελ Αβίβ διαβεβαιώσεις ότι αυτές οι κινήσεις δεν επηρεάζουν τους κοινούς σχεδιασμούς.

Από την πλευρά τους, Αθήνα και Λευκωσία θέλουν το συντομότερο να κλείσουν όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε τριμερές αλλά και σε διμερές επίπεδο, ώστε να προχωρήσουν στην επόμενη φάση της συνεργασίας, που είναι η υλοποίηση των αποφάσεων και των μέχρι σήμερα σχεδιασμών που έχουν συμφωνηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή