Διαφωνεί, αλλά και… επιφυλάσσεται η Ενωση Κεντρώων

Διαφωνεί, αλλά και… επιφυλάσσεται η Ενωση Κεντρώων

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 «Διαφωνώ, αλλά επιφυλάσσομαι να το μελετήσω πριν απαντήσω», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Εργασίας, κ. Γ. Κατρούγκαλο, όσον αφορά την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό. Ο κ. Λεβέντης εστίασε τη βασική διαφωνία του στην προτεινόμενη οροφή για τις πολλαπλές συντάξεις στις 3.000 ευρώ και για τις υψηλές συντάξεις στις 2.200 ευρώ. Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε «απαράδεκτα πράγματα» και πρόσθεσε:

«Οταν υπάρχουν δύο εκατομμύρια άνεργοι, όταν υπάρχουν αγρότες με 300 ευρώ, όταν κόβουμε το ΕΚΑΣ, θα υπάρχουν συνταξιούχοι με 3.000 τον μήνα;». Εμμέσως, μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να αποφύγει την αναγκαία δύσκολη μεταρρύθμιση. «Ο υπουργός λέει ότι δεν θα κόψει ούτε τις κύριες ούτε τις επικουρικές συντάξεις. Θέλουν να αφήσουν ανέγγιχτο το ασφαλιστικό όταν οι ίδιοι δηλώνουν ότι σε ένα χρόνο δεν θα παίρνει κανείς σύνταξη», τόνισε σχετικά και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση δεν θέλει να αγγίξει τους βολεμένους που υπάρχουν και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και μέσα στη Ν.Δ. και παίρνουν διπλές και τριπλές συντάξεις».

Αναφορικά με την ευρύτερη συζήτηση περί παροχής στήριξης στην κυβέρνηση για να ξεπεράσει τον κάβο του ασφαλιστικού, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων επισήμανε ότι «δεν έχουμε πειστεί να στηρίξουμε το ασφαλιστικό. Ακόμη κι αν επιμείνει η κυβέρνηση, για εμάς είναι μονόπλευρο φλερτ. Φοβάμαι ότι δεν τετραγωνίζεται ο κύκλος». Τέλος, επανέλαβε την πρότασή του για «οικουμενική με συμμετοχή και της Ν.Δ.», τονίζοντας ότι η έλλειψη πολιτικής σταθερότητας δεν φέρνει επενδύσεις, ενώ μια οικουμενική κυβέρνηση θα πείσει. «Οταν μια κυβέρνηση τη στηρίζουν 250, δεν μπορούν να την αμφισβητήσουν έξω», κατέληξε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή