ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κοτζιά με τον αρχηγό του αλβανικού κόμματος DUI Αχμέτι

synantisi-kotzia-me-ton-archigo-toy-alvanikoy-kommatos-dui-achmeti-2117048

 Ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος της ΠΓΔΜ, ο Αλί Αχμέτι, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου και θα συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Η επίσκεψη αυτή του κ. Αχμέτι στην Αθήνα πραγματοποιείται κατόπιν δικού του αιτήματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το κόμμα του Αλί Αχμέτι, το DUI, στη συνάντηση με τον κ.Κοτζιά θα ανταλλαγούν απόψεις και ιδέες για τις σχέσεις καλής γειτονίας, τα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών και την ευρωατλαντική προοπτική της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Ο κ. Αχμέτι στην επίσκεψή του αυτή στην Αθήνα θα συνοδεύεται από δύο αντιπροέδρους της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ οι οποίοι προέρχονται από το κόμμα του: τον αντιπρόεδρο αρμόδιο για Ευρωπαϊκά Θέματα, Φατμίρ Μπεσίμι και τον αντιπρόεδρο αρμόδιο για την Εφαρμογή της Ειρηνευτικής Συμφωνίας της Οχρίδας, Μούσα Τζαφέρι.

Το DUI συμμετέχει στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο κ. Αχμέτι είχε επισκεφθεί ξανά την Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2013 και είχε συναντηθεί με τον τότε αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αθήνα στις 17 Δεκεμβρίου 2015 και συναντήθηκε με τον κ. Κοτζιά, ενώ είχε γίνει δεκτός και από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.