ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευ. Μεϊμαράκης: «Σε τροχιά εξουσίας η ΝΔ»

meimarakisss

Τις θέσεις του για πολιτικές της κυβέρνησης, τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής και τη Νέα Δημοκρατία που οραματίζεται ανέπτυξε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μειμαράκης τόνισε πως θέλει ένα κόμμα που να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους, χωρίς διακρίσεις και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ανανέωση, με αξιοκρατία, με διαδικασίες, με αξίες. “Δεν μπορεί μόνο κριτήριο να είναι η ηλικία. Ανανέωση χωρίς κριτήρια σημαίνει ευνοιοκρατία” είπε χαρακτηριστικά. Ο υποψήφιος για την ηγεσία επανέλαβε την πρότασή του για συνέδριο την Ανοιξη όπου και θα διαμορφωθεί η νέα πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, που θα δεσμεύει όλους και θα τροποποιηθεί το Καταστατικό. Υπογράμμισε μάλιστα ότι οι αποφάσεις για μείζονα ζητήματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής θα λαμβάνονται από τα συλλογικά όργανα. Οπως είπε θα λειτουργήσουν ξανά οι τοπικές οργανώσεις του κόμματος σε όλη τη χώρα, ενώ τόνισε πως βασικός στόχος του είναι να γυρίσουν ξανά οι Νεοδημοκράτες που αποστασιοποιήθηκαν και κατέφυγαν στην αποχή.

Για τον κ. Μειμαράκη η Νέα Δημοκρατία είναι σε τροχιά εξουσίας και, όπως είπε, ήταν έτοιμη να κυβερνήσει τόσο το Γενάρη, όσο και το Σεπτέμβρη. Μάλιστα εμφανίστηκε σίγουρος πως δεν θα υπάρξει διάσπαση μετά τις εκλογές.

Σε ό, τι αφορά την εκλογική διαδικασία τη χαρακτήρισε «ευγενή άμιλλα» και πρόσθεσε ότι «κανείς δεν έχει στο σακούλι ή στο μαντρί τα ποσοστά και τους ψηφοφόρους». Τόνισε ότι μιλά με όλους τους πρώην προέδρους του κόμματος, ότι θεωρεί μεγάλη τιμή που ο Αντώνης Σαμαράς του εμπιστεύτηκε τη θέση του πρόεδρου του κόμματος,ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τον Κώστα Καραμανλή ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με συνδέει παλαιά φιλία. Μπαρουτοκαπνίστηκε στην πολιτική, για αυτό και σήμερα είναι πρόεδρος στο μυαλό και στην καρδιά μας».

Ο κ. Μειμαράκη εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό λέγοντας πως η Νέα Δημοκρατία δεν συναινεί σε πολιτικές περικοπών και φόρων που βυθίζουν τη χώρα πιο βαθειά στην ύφεση, «Κηρύσσω πόλεμο κατά της σκληρής λιτότητας» είπε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε ούτε μνημονιακός, ούτε αντιμνημονιακός, καθώς στα μνημόνια υπήρχαν και προτάσεις σε σωστή κατεύθυνση, αλλά και προτάσεις υπερβολικές. Αναφερόμενος στη φράση του «μεταρρύθμιση δεν είναι μόνο οι απολύσεις», επανέλαβε ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της αυτοκριτικής και πρόσθεσε ότι έχουν τεθεί και άλλα ζητήματα, όπως ο ΕΝΦΙΑ,ενώ υπογράμμισε ότι «το κράτος είναι ο μεγάλος ασθενής» και είναι ανάγκη να βελτιωθεί ποιοτικά, χωρίς απολύσεις. Τέλος αίσθηση προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε και κατά του Ανδρέα Παπαμιμίκου για τον οποίο είπε πως ήταν ένας κακός γραμματέας.