Μεϊμαράκης: Είμαστε λαϊκή παράταξη

Μεϊμαράκης: Είμαστε λαϊκή παράταξη

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

τη γραμμή ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μια λαϊκή παράταξη, που οφείλει πρωτίστως να εκφράζει τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αγροτών, των ανέργων και όχι προνομιακά της «ελίτ», όπως τη χαρακτήρισε, επιμένει ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Ν.Δ.

Στελέχη με γνώση της ιδιοσυγκρασίας των παραδοσιακών ψηφοφόρων του κόμματος θεωρούν ότι οι άμεσες και έμμεσες αιχμές προς την πλευρά Μητσοτάκη για νεοφιλελευθερισμό αποδίδουν και δεν είναι τυχαία όσα αναφέρει ο κ. Μεϊμαράκης σε συνεντεύξεις του. «Δεν είμαστε το κόμμα των ιδιοκτητών των μέσων παραγωγής, είμαστε το κόμμα αυτών, αλλά και του εργαζομένου και του αγρότη και του ανέργου. Και αυτούς όλους πρέπει να μπορέσουμε να τους αγκαλιάσουμε και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να καταλάβουν ότι με συνεργασία θα λύσουμε τα προβλήματα και όχι με ταξική σύγκρουση και ταξικό πόλεμο», επισήμανε (ΕΡΤ), προσθέτοντας την απαραίτητη αναφορά στον ιδρυτή του κόμματος, Κων. Καραμανλή: «Γι’ αυτό ακριβώς ένα κόμμα το οποίο είχε και την ελίτ μαζί του, κατάφερε ένα γιο δασκάλου απ’ το Κιούπκιοϊ στις Σέρρες, άγνωστο και κόντρα στην ελίτ, να γίνει πρωθυπουργός και Πρόεδρος Δημοκρατίας».

Ανάλογη στόχευση έχουν και όσα αναφέρει για την κομματική λειτουργία και τις αιχμές του κ. Μητσοτάκη περί ανανέωσης. «Μετέχω σε μάχη ιδεών, όχι σε μάχη γενεών, πιστεύω στην ανανέωση, αλλά τη συνοδεύω από αξιοκρατία, δεν λέω ότι θα βάλω τον Γιάννη επειδή είναι νέος, αλλά ότι θα δώσω σε καθέναν την ίδια ευκαιρία να προχωρήσει είτε είναι γιος υπουργού είτε αγρότη… Αν έχεις δοκιμαστεί να προχωρήσεις, αλλά όχι με μόνο κριτήριο ότι είσαι γιος υπουργού…», επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης, πριν εξαπολύσει νέα επίθεση στον συνυποψήφιό του. «Φτάσαμε σε σημείο εγώ να είμαι ο εκπρόσωπος της οικογενειοκρατίας και ο Κυριάκος να λέγεται μόνο Κυριάκος, και να μη λέει ότι είναι Μητσοτάκης», ανέφερε και προσέθεσε: «Και μας τα λένε αυτά, αυτοί που ήρθαν το 2012, όπως οι κ. Βορίδης και Γεωργιάδης».

Σε ό,τι αφορά τη στάση του έναντι των κυβερνητικών μέτρων, επανέλαβε πως η περίοδος της σκληρής λιτότητας πρέπει να λάβει τέλος, σημειώνοντας ότι αυτό μετέφερε και στους δανειστές της χώρας. Προσέθεσε ότι δεν θα απαιτούνταν νέα μέτρα «εάν η χώρα δεν γύριζε στην ύφεση, εάν δεν σταματούσαν τα μεγάλα έργα, εάν δεν επιβάλλονταν τα capital controls». Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για ανικανότητα και απειρία, και εκτίμησε πως σύντομα ο κ. Τσίπρας θα διαρρήξει τη σχέση του με την κοινωνική βάση που τον στήριξε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή