WSJ: Αχτίδα ελπίδας για το 2016 ο Κ. Μητσοτάκης

WSJ: Αχτίδα ελπίδας για το 2016 ο Κ. Μητσοτάκης

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θα ανατρέψει τα δεδομένα στην Ελλάδα, ακριβώς ένα χρόνο μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει σε άρθρο του στην εφημερίδα  Wall Street Journal ο Σάιμον Νίξον. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ο κ. Μητσοτάκης είναι σε θέση να συνεφέρει την σχεδόν χρεοκοπημένη Νέα Δημοκρατία και να την επανατοποθετήσει ως ένα σύγχρονο, κεντροδεξιό και φιλοευρωπαϊκό κόμμα, το οποίο θα συσπειρώσει τις κεντρώες δυνάμεις της χώρας, "περιλαμβανομένων εκείνων που απομονώθηκαν μετά την παρ' ολίγον εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ και την πολιτική αποτυχία του Ποταμιού".

"Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να κατηγορείται ότι είναι άλλο ένα μέλος. άλλης μίας πολιτικής δυναστείας, ότι δεν έχει χάρισμα και δεν τα πάει καλά με τα MME, αλλά θεωρείται ως ένας από τους αποτελεσματικότερους υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης" γράφει ο Σ. Νίξον. "Παράλληλα, η άρνηση της αδελφής του να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του, γεγονός το οποίο θεωρήθηκε ως αποτέλεσμα των βλέψεών της για την άνοδο του πολιτικά φιλόδοξου γιού της, θεωρείται από αρκετούς ένδειξη ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι κύριος του εαυτού του…"

«Μία αναμορφωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία, ικανή να ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση, θα πίεζε τον ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί στις φιλόδοξες, αλλά κυρίως ανεκπλήρωτες, μεταρρυθμιστικές υποσχέσεις του. Θα αναπτέρωνε, επίσης, το ηθικό του δοκιμαζόμενου ιδιωτικού τομέα, η τύχη του οποίου είναι καθοριστική για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας», επισημαίνει ο κ. Νίξον. Παράλληλα, εκτιμά ότι μία νίκη του κ. Μητσοτάκη θα είχε απήχηση και πέραν της Ελλάδας και «θα έστελνε το μήνυμα ότι πολιτική ανανέωση στην Ευρώπη είναι εφικτή, ακόμα και υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή