ΠΑΣΟΚ: «Διαπραγμάτευση επί μήνες»

ΠΑΣΟΚ: «Διαπραγμάτευση επί μήνες»

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνες και όχι εβδομάδες εκτιμούν στο ΠΑΣΟΚ ότι θα απαιτηθούν μέχρι την οριστική συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για το ασφαλιστικό και την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή για ψήφιση. Αυτό, αναφέρουν από τη Χαρ. Τρικούπη, προκύπτει ως συμπέρασμα αφενός από το επικοινωνιακό μπαράζ «διεθνούς διαπραγμάτευσης» που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, αφετέρου από το ίδιο το χρονοδιάγραμμα που φαίνεται να βάζουν οι δανειστές. Συνεργάτες της κ. Γεννηματά εκτιμούν ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα ο κ. Αλ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να δημιουργήσει ένα επικοινωνιακό κατασκεύασμα, το οποίο θα χρησιμοποιήσει εν συνεχεία για να αιτιολογήσει την de facto υποχώρησή του από τις θέσεις περί διαφύλαξης της ακεραιότητας των συντάξεων. Γι’ αυτό και στη Χαρ. Τρικούπη προετοιμάζονται για ιδιαίτερα σκληρή σύγκρουση με την κυβέρνηση κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Από το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσαν χθες επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για την επιλογή του κ. Τσίπρα να αρχίσει τις επαφές για το ασφαλιστικό από τους εργοδότες. «Απορία προκαλεί ότι η κυβέρνηση της “αριστεράς” ξεκινά τη συζήτηση για την κοινωνική ασφάλιση με τον ΣΕΒ, τον ΣΕΤΕ και τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις. Και μάλιστα, διαρρέει, ότι κυβέρνηση και εργοδότες συμφώνησαν την αύξηση εισφορών των εργαζομένων, ερήμην τους», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Χρηστίδης.

Νωρίτερα, κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς περί το ασφαλιστικό εξαπέλυσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρ. Λοβέρδος, ο οποίος υπεραμύνθηκε των επιλογών του ως υπουργού Εργασίας το 2010, όταν και καταρτίσθηκε ο νόμος για την κοινωνική ασφάλιση, που ίσχυε μέχρι πρότινος. «Το 2010 εξορθολογίσαμε το ασφαλιστικό σύστημα, ούτως ώστε να αντέξει στον χρόνο, με μόνη προϋπόθεση η χώρα να μην έχει ύφεση», είπε ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος συνέδεσε απολύτως την πρόταση που κατέθεσε ο κ. Γ. Κατρούγκαλος με την επί τα χείρω στροφή της οικονομικής κατάστασης από τον Ιανουάριο του 2015 και την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ μάς έστειλε πίσω στην ύφεση. Πήρε ήδη 6 μέτρα σε βάρος του ασφαλιστικού (67ο έτος, αύξηση εισφορών, κατάργηση ΕΚΑΣ, περικοπές συντάξεων, κ.λπ.). Και τώρα βαφτίζει ασφαλιστικό τις περικοπές, την “κλοπή” των πόρων του ασφαλιστικού από το υπουργείο Οικονομικών, για να καλυφθούν οι δημοσιονομικές “μαύρες τρύπες”», κατήγγειλε ο κ. Λοβέρδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή