Ποτάμι: Ανυπαρξία βιώσιμου σχεδίου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ

Ποτάμι: Ανυπαρξία βιώσιμου σχεδίου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πεδίο ολομέτωπης αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση αναδεικνύει τις αλλαγές στο ασφαλιστικό το Ποτάμι, επιδιώκοντας να εκθέσει όχι μόνον την ανυπαρξία βιώσιμου σχεδίου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως να καταδείξει την ιδεοληψία των στελεχών του. Τον στόχο αυτό είναι προφανές ότι έχουν διαδοχικές ανακοινώσεις που έχει εκδώσει τις τελευταίες ώρες η Σεβαστουπόλεως, καταλογίζοντας ευθέως στο Μαξίμου ότι αδυνατεί να αντιληφθεί την αδήριτη πλέον ανάγκη δραστικής περιστολής των κρατικών δαπανών, προκειμένου να διασώσει το πελατειακό του κοινό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χθεσινή ανακοίνωση του κ. Θεοδωράκη γίνεται λόγος για «τερατογένεση ενός καθεστώτος που αδιαφορεί –αν δεν επιδιώκει– για τη συντριβή της μεσαίας τάξης», ενώ οξύτατη κριτική ασκείται ειδικώς για τους νέους φόρους στους ελεύθερους επαγγελματίες και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Η πρόταση που έχει κάνει το Ποτάμι να συνδεθούν οι εισφορές με το εισόδημα καταστρέφεται από το φαραωνικό 38,5% (20% εισφορά για κύρια σύνταξη, 7,5% εισφορά για επικουρική σύνταξη και 6,95% εισφορά για την υγειονομική περίθαλψη, 4% για εφάπαξ), που μαζί με τις υπόλοιπες επιβαρύνσεις καθιστούν το κράτος βασικό μέτοχο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», επισημαίνει το Ποτάμι, το οποίο καταγγέλλει επιπλέον ότι άλλη μια κυβέρνηση επιλέγει «να πληρώσουν οι συνεπείς και να επιβραβεύονται οι κατ’ επάγγελμα μπαταχτσήδες». Και βάσει αυτού του σκεπτικού, οι συντάκτες της ανακοίνωσης προδικάζουν την αποτυχία των μέτρων, με το επιχείρημα ότι κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα μπορέσει να πληρώσει αυτού του είδους τις εισφορές, πόσο μάλλον όταν στο τέλος του ασφαλιστικού βίου θα πάρει σχεδόν την ίδια σύνταξη με κάποιον που έχει πληρώσει τα μισά από εκείνον.

Είναι αυτονόητο βέβαια ότι η ανάδειξη του εν λόγω θέματος σε κεντρικό ζήτημα αντιπαράθεσης με το ΣΥΡΙΖΑ υποκρύπτει και μιαν άλλη στόχευση. Ο κ. Θεοδωράκης γνωρίζει ότι το κοινό το οποίο τον εμπιστεύθηκε προέρχεται κυρίως από τον ιδιωτικό και όχι τον δημόσιο τομέα. Και με τις τελευταίες παρεμβάσεις του είναι προφανές ότι επιχειρεί να αξιοποιήσει την αδυναμία των άλλων αντιπολιτευόμενων κομμάτων να κάνουν τόσο σαφή τη διάκριση, δίνοντας τη μάχη υπέρ των ανθρώπων της ελεύθερης οικονομίας.

Αυτονόητο είναι, τέλος, ότι το μυαλό των ανθρώπων της Σεβαστουπόλεως μονοπωλεί ανομολόγητα η μάχη της Ν.Δ. την Κυριακή. Ενδόμυχα θα ήθελαν να επικρατήσει ο κ. Βαγ. Μεϊμαράκης, κατανοώντας ασφαλώς ότι αν κάνει την έκπληξη ο Κυρ. Μητσοτάκης, το Ποτάμι θα αντιμετωπίσει ίσως σύντομα ακόμη και πρόβλημα πολιτικής επιβίωσης…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή