ΠΑΣΟΚ: Κίνδυνος εγκλωβισμού των μεταναστών

ΠΑΣΟΚ: Κίνδυνος εγκλωβισμού των μεταναστών

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξάμηνο όξυνσης όλων των ανοιχτών προβλημάτων της χώρας και αδυναμία του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τα διαχειριστεί προβλέπουν από τη Χαρ. Τρικούπη. Συνεργάτες της κ. Φώφης Γεννηματά εκτιμούν ότι, τόσο σε ζητήματα που αφορούν την οικονομία (όπως το ασφαλιστικό) όσο και ευρύτερα (το προσφυγικό), οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Εν προκειμένω, εκτιμούν ότι το προσφυγικό αλλάζει ήδη χαρακτήρα. Οπως αναφέρουν, μέχρι πρότινος η αναλογία προσφύγων-μεταναστών ήταν περί το 70%-30%, ενώ σταδιακά μετατρέπεται σε 50%-50%. Ευθύνη γι’ αυτή την εξέλιξη, αναφέρουν, έχει το στίγμα που εκπέμπει η κυβέρνηση, η οποία παρουσιάζεται αδύναμη να ελέγξει τις εισόδους των οικονομικών μεταναστών. Και περιγράφουν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την άφιξη οικονομικών μεταναστών από τη Βορειοδυτική Αφρική, που δεν μπορούν να περάσουν στην, εγγύτερη προς αυτούς, Ισπανία. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι βορειοευρωπαϊκές χώρες δέχονται μόνο πρόσφυγες, στη Χαρ. Τρικούπη εκφράζουν τον φόβο εγκλωβισμού σημαντικού αριθμού οικονομικών μεταναστών στο εσωτερικό της Ελλάδας, κάτι που η κυβέρνηση δεν θα κατορθώσει να διαχειριστεί.

Αναλόγως, εκτιμούν ότι η τελική πρόταση για το ασφαλιστικό θα είναι πολύ χειρότερη από αυτήν που κατέθεσε ο κ. Γ. Κατρούγκαλος, ενώ η διαπραγμάτευση με τους εταίρους θα είναι χρονικά μακρά και επίπονη για τις αντοχές της κυβέρνησης, κυρίως όμως, για την κοινωνία. Με βάση αυτά τα δεδομένα, στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για ένταση της κινητοποίησης των στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με στόχο την ανάδειξη μιας πλατφόρμας θέσεων που θα εκφράζει όσους στηρίζουν μια κεντροαριστερή, σοσιαλδημοκρατική ατζέντα με σαφή χαρακτηριστικά, ως απάντηση στην επικοινωνιακή διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη συντηρητική, δεξιά πολιτική άποψη που εκφράζει η Ν.Δ. Σκοπός είναι η διεύρυνση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με δυνάμεις αλλά και πρόσωπα από τον χώρο του Κέντρου, που αυτή τη στιγμή είναι είτε αδρανής είτε αναζητεί λύσεις σε κομματικούς χώρους έξω από την Κεντροαριστερά. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να συνεχιστούν οι στοχευμένες παρεμβάσεις (π.χ. για το ασφαλιστικό και τη φορολογία των αγροτών), αλλά και οι περιοδείες της κ. Γεννηματά, η οποία την Δευτέρα θα μεταβεί στον Πειραιά και την ευρύτερη περιφέρειά του (Νίκαια, Κορυδαλλός).

Από τη Χαρ. Τρικούπη εξαπέλυσαν χθες επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για μια σειρά διορισμών, ανάμεσα στους οποίους, όπως λένε, και συγγενών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ο κ. Ι. Μανιάτης, υπεύθυνος Ενέργειας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, περιέγραψε τη Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων (ΔΕΠΕΝΕ) ως «ανύπαρκτη εταιρεία φάντασμα» καθώς, όπως είπε, «δεν έχει αντικείμενο και καταστατικό», παρά μόνο Δ.Σ. που αμείβεται με μισθούς υψηλότερους από άλλες εταιρείες του Δημοσίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή