Οι κινήσεις των τριών πρώην πρωθυπουργών

Οι κινήσεις των τριών πρώην πρωθυπουργών

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρη δραστηριότητα, ενόψει της αυριανής εκλογικής αναμέτρησης, αναπτύσσουν οι τρεις πρώην πρωθυπουργοί της Νέας Δημοκρατίας καθώς, πέρα και πάνω από τις δηλώσεις για ενότητα, δεν παύουν να έχουν άμεσο και προσωπικό ενδιαφέρον για τα «γαλάζια» δρώμενα.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στη Μεσσηνία και σε δημόσια δήλωσή του (Best) περιέγραψε τον δικό του ρόλο ως ενοποιητικό, χαρακτηρίζοντας την ενότητα της παράταξης «προϋπόθεση» προκειμένου να υπάρξει υπέρβαση της οικονομικής κρίσης. «Ο κόσμος θα αποφασίσει, ο κόσμος θα ψηφίσει», είπε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας: «Ο δικός μου ο ρόλος είναι ενοποιητικός. Δηλαδή να βεβαιωθούμε ότι η παράταξη, οργανωμένα και ενωμένα, θα προχωρήσει και θα είμαστε εκεί για τη δυνατότητα να βάλουμε μπροστά και πάλι τη μηχανή της ανάπτυξης. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει αν η παράταξή μας δεν είναι ισχυρή και ενωμένη», συνέχισε. Κατά πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς είχε σειρά συναντήσεων με πολιτικούς του φίλους στον νομό (μία εξ αυτών στο ξενοδοχείο Elite στην Καλαμάτα) κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκε και η αυριανή εκλογική διαδικασία. Επισήμως, ο κ. Σαμαράς δεν παίρνει θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου, ωστόσο κατά πληροφορίες η τάση μεταξύ των στελεχών επιρροής του είναι υπέρ του κ. Μητσοτάκη.

Σε πλήρη δραστηριότητα, ήδη από την προκήρυξη των εσωκομματικών εκλογών, είναι και ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί μπαράζ επαφών, συνήθως μέσω τηλεφώνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει ανασύρει όλο τον κατάλογο των πολιτικών και αυτοδιοικητικών στελεχών με τα οποία συνεργάστηκε στη μακρά του διαδρομή, προς ενίσχυση της υποψηφιότητας του υιού του Κυριάκου.

Πυρετός επικρατεί, ωστόσο, και στο καραμανλικό στρατόπεδο, κορυφαία στελέχη του οποίου έχουν ενταχθεί πλήρως στον προεκλογικό μηχανισμό του κ. Μεϊμαράκη, ενώ εκτιμούν ότι επιδιώκεται μέσω της αυριανής διαδικασίας η «αμφισβήτηση» του ηγεμονικού ρόλου του «καραμανλισμού» στο κόμμα.

Ο ίδιος ο κ. Κ. Καραμανλής δέχεται σειρά επισκέψεων στο γραφείο της Παν. Κυριακού, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που συνομιλεί με στελέχη ανά την Ελλάδα και τηλεφωνικώς. Η γραμμή παραμένει αμετάβλητη. Ο πρώην πρωθυπουργός προκρίνει την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη ως την καλύτερη προκειμένου να διαφυλαχθεί η ενότητα αλλά και να υπάρξει σύνθεση απόψεων στο εσωτερικό του κόμματος, μετά τις κάλπες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή