Κ. Μητσοτάκης: Οι αξίες της Ν.Δ. θα βρεθούν απέναντι στην αναποτελεσματική κυβέρνηση

Κ. Μητσοτάκης: Οι αξίες της Ν.Δ. θα βρεθούν απέναντι στην αναποτελεσματική κυβέρνηση

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η τελετή ανάληψης της αρχηγίας της Νέας Δημοκρατίας, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τον υπηρεσιακό πρόεδρο της παράταξης, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, επεσήμανε για μια ακόμη φορά ότι με τον ίδιο στο τιμόνι του κόμματος οι αξίες που εκπροσωπεί η Νέα Δημοκρατία θα βρεθούν απέναντι στον λαϊκισμό «μιας αναποτελεσματικής κυβέρνησης», όπως χαρακτηριστικά αποκάλεσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Την πίστη του στις δυνατότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξέφρασε ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Πλακιωτάκης, κατά την τελετή.

Ο κ. Πλακιώτακης, αφού καλωσόρισε το νέο πρόεδρο της παράταξης, είπε ότι θα είναι δίπλα του και θα έχουν στενή συνεργασία, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι«η Νέα Δημοκρατία θα καταστεί και πάλι μια μεγάλη πολιτική δύναμη για τη χώρα».

Ακόμη εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι και τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος θα πράξουν το ίδιο, αφού «στη νέα εποχή, κανείς δεν περισσεύει».

Καταλήγοντας ο κ. Πλακιωτάκης ευχήθηκε στο νέο πρόεδρο της ΝΔ.: « Κυριάκο σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και σύντομα να γίνεις Πρωθυπουργός».

Ο κ. Μητσοτάκης πήρε στη συνέχεια το λόγο, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του τόσο προς τον υπηρεσιακό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και στον πρόεδρο της ΚΕΦΕ, κ. Γιάννη Τραγάκη.

 

«Αγαπητέ Γιάννη, κ. Πρόεδρε, κ. Πρόεδρε της ΚΕΦΕ, θέλω καταρχάς να σε ευχαριστήσω για τα θερμά σου λόγια. Θέλω να σε συγχαρώ για το έργο το οποίο επιτέλεσες σε δύσκολες συνθήκες, ως μεταβατικός Πρόεδρος. Στάθηκες με αξιοπρέπεια και ποιότητα στο ύψος των περιστάσεων και το κόμμα, σου είναι υπόχρεο. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και τον Γιάννη Τραγάκη. Ως Πρόεδρος της ΚΕΦΕ διεκπεραίωσε μια εκλογή πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του κόμματος, με απόλυτη αρτιότητα και χωρίς να υπάρξει το παραμικρό παρατράγουδο», είπε ο κ. Μητσοτάκης, πριν μιλήσει για τη νέα σελίδα που ανοίγει για τη Ν.Δ.: 

«Θα επιχειρήσουμε να ανανεώσουμε δημιουργικά τη Νέα Δημοκρατία», είπε, προσθέτοντας: «Με απόλυτο σεβασμό στην παράδοσή της, αλλά αντιλαμβανόμενοι και την πραγματικότητα των καιρών. Οι πολίτες ψήφισαν για δημιουργική ανανέωση και ζητούν από τη Νέα Δημοκρατία και πάλι να ανακαλύψει τις βασικές αξίες, που με τόση συνέπεια υπηρέτησε. Αυτές οι αξίες θα βρεθούν απέναντι στο λαϊκισμό μιας αναποτελεσματικής κυβέρνησης.

Και χρέος όλων μας είναι, πολύ σύντομα, η Νέα Δημοκρατία να γίνει πάλι η μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη, που θα εκφράσει όλους τους πολίτες της κοινής λογικής, που αντιπαλεύονται το λαϊκισμό και επενδύουν στον ορθό λόγο».

Αναφερόμενος στο πλάνο του για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, ο νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Η Νέα Δημοκρατία θα έχει, πολύ σύντομα, πειστικό εναλλακτικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση. Και σε αυτή την προσπάθεια, δεν περισσεύει απολύτως κανείς. Χρέος δικό μου είναι, όχι απλά να εξασφαλίσω στην πράξη την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας, την οποία θεωρώ απολύτως δεδομένη, αλλά να πετύχω και τη δημιουργική της διεύρυνση. Και είμαι απολύτως σίγουρος ότι, με τη στήριξή σας, με τη στήριξη όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδος, με τη στήριξη του κόμματος, θα πετύχουμε το στόχο μας. Διότι ο στόχος αυτός είναι ένας συλλογικός στόχος».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για τη νέα χρονιά «που χωρίς καμία αμφιβολία θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τη Νέα Δημοκρατία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή