Διαμορφώνεται η ηγετική ομάδα της Συγγρού

Διαμορφώνεται η ηγετική ομάδα της Συγγρού

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να διαμορφωθεί η νέα ανθρωπογεωγραφία της Ν.Δ., μετά την επικράτηση του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, 9ου προέδρου της Ν.Δ. (σ.σ. χωρίς να συνυπολογίζεται ο μεταβατικός κ. Γ. Πλακιωτάκης, τις υπηρεσίες του οποίου εξήραν όλες οι πλευρές). Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα ηγετική ομάδα της Συγγρού θα αποτελείται από στελέχη της απολύτου εμπιστοσύνης του, ενώ ανοικτό παρέμενε, μέχρι και αργά χθες βράδυ, το ενδεχόμενο ορισμού αντιπροέδρων. Παρ’ όλο που οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, στελέχη κοντά στον νέο πρόεδρο της Ν.Δ. σημείωναν ότι το ενδεχόμενο αξιοποίησης των κ. Αδ. Γεωργιάδη και Απ. Τζιτζικώστα σε θέσεις αντιπροέδρων του κόμματος παραμένει ισχυρό και ως μήνυμα ενότητας μετά την εκλογική διαδικασία. Δεν αποκλείεται αντίστοιχη πρόταση να απευθυνθεί και προς τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη, ο οποίος ωστόσο δεν δείχνει διατεθειμένος να την αποδεχθεί.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στους τομεάρχες της Κ.Ο., η οποία αναμένεται να συνεδριάσει την Πέμπτη, ενώ θα συγκροτηθεί εκ νέου το άτυπο συμβουλευτικό όργανο, παρά τω προέδρω, έως ότου ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάσει τις προτάσεις του, συνολικά, για το νέο οργανόγραμμα του κόμματος, που θα περιλαμβάνει και ριζική μείωση του προσωπικού που σήμερα υπηρετεί στο κόμμα. Από το ποιους θα επιλέξει σε θέσεις κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, τομεαρχών και μελών του Συμβουλίου θα φανούν και οι διαθέσεις του κ. Μητσοτάκη έναντι όχι μόνον των νικητών, αλλά και των ηττημένων της προχθεσινής βραδιάς.

Ηδη χθες επελέγη ο πρ. πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ Νικ. Παπαθανάσης ως νέος γεν. διευθυντής του κόμματος αντί του Κ. Τσιμάρα, ενώ διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου αναλαμβάνει ο κουμπάρος του και εξ απορρήτων κ. Μιχ. Μπεκίρης. Επικεφαλής στο Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. αναλαμβάνει ο κ. Μακ. Λαζαρίδης, ενώ ρόλο, ενδεχομένως και βαρύνοντα, στην επικοινωνία του κόμματος αναμένεται να έχει και ο κ. Κων. Κυρανάκης, πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΛΚ και επικεφαλής της καμπάνιας του κ. Μητσοτάκη στα «νέα μέσα». Ενα στέλεχος με σαφές φιλελεύθερο στίγμα και στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Ν. Γεωργιάδης, αναλαμβάνει γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού, με ευθύνη τη διαμόρφωση των πολιτικών θέσεων του κόμματος, αλλά όχι απαραιτήτως και του προγράμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη θέση του Στρατηγικού Σχεδιασμού κατείχε ο κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος χθες υπέβαλε την παραίτησή του, μάλλον ως παράδειγμα και προς τα υπόλοιπα στελέχη προκειμένου να διευκολύνουν τον νέο πρόεδρο της Ν.Δ. Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπήρξε, μαζί με τον κ. Λευτ. Αυγενάκη και τον κ. Χρ. Κέλλα, από τους βουλευτές που είχαν εμφανή ρόλο στην προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη και αναμένεται να αξιοποιηθούν. Για τον κ. Αυγενάκη ακούγεται έντονα το ενδεχόμενο να αναλάβει ρόλο γραμματέα, χωρίς να διευκρινίζεται εάν θα αφορά στην Κ.Ο. ή στο κόμμα, εκεί όπου μέχρι το συνέδριο παραμένει ο κ. Ανδρ. Παπαμιμίκος.

Οι κ. Μητσοτάκης και Παπαμιμίκος είχαν συνάντηση χθες, με τον πρόεδρο της Ν.Δ. να ζητεί – όπως αναμενόταν– από τον γραμματέα να παραμείνει μέχρι τη λήξη της θητείας του. Το πότε αυτή τυπικά θα λήξει, μέσω συνεδρίου, παραμένει άγνωστο. Θεωρητικώς το σχέδιο του κ. Κυρ. Μητσοτάκη για έκτακτο συνέδριο οργανωτικής ανασυγκρότησης του κόμματος, εντός των προσεχών δύο μηνών, παραμένει ενεργό, ωστόσο έχει υποβληθεί πρόταση για επίσπευση του τακτικού συνεδρίου, ενώ δεν αποκλείεται η Ν.Δ. να πορευθεί κανονικά προς το τακτικό συνέδριο του Ιουνίου, και λόγω της δραματικής οικονομικής κατάστασης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή