Παππάς: Λιγότερες από 5 οι τηλεοπτικές άδειες

Παππάς: Λιγότερες από 5 οι τηλεοπτικές άδειες

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λιγότερες από πέντε θα είναι οι τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, όπως προκύπτει από όσα ανέφερε χθες σε συνέντευξη (SBC) ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Οπως επισήμανε, οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι τόσες «ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα διαμορφωθούν βιώσιμα σχήματα. Διότι, και αυτό είναι πανθομολογούμενο και από τις ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών, η διαφημιστική αγορά έχει υποστεί τέτοια πτώση, που αυτή η ανάπτυξη του τηλεοπτικού τοπίου καθιστά τα σχήματα μη βιώσιμα».

Η κυβέρνηση προετοιμάζεται να προχωρήσει το θέμα των τηλεοπτικών αδειών το αμέσως επόμενο διάστημα, το έχει μάλιστα εντάξει στις προτεραιότητές της. Στο Μέγαρο Μαξίμου, που είχαν βάλει ψηλά στην ατζέντα τους το θέμα των τηλεοπτικών συχνοτήτων ήδη από την περυσινή προεκλογική περίοδο, θεωρούν ότι είναι ένα ζήτημα που θα δώσει πόντους στην κυβέρνηση.

Ο κ. Παππάς ανέφερε: «Τι λέγαμε τόσον καιρό; Λέγαμε ότι το πρόβλημα είναι το τρίγωνο της διαπλοκής. Τι δεν θέλουμε; Δεν θέλουμε σχήματα τα οποία είναι μη βιώσιμα, τα οποία στηρίζονται σε τραπεζικό δανεισμό, που δημιουργεί τους αδιαφανείς όρους, που διαμορφώνει τις πιέσεις και προς το πολιτικό σύστημα, το πολιτικό σύστημα πιέζει τις τράπεζες». «Δεν μπορώ να διαψεύσω αυτό που λέτε», απάντησε σε σχόλιο ότι οι άδειες θα είναι κάτω από πέντε και πρόσθεσε: «Θα πρέπει, και είμαι βέβαιος ότι θα το θελήσουν και οι επιχειρηματίες που θα ασχολούνται με την τηλεόραση, να μπούνε σε ένα πεδίο το οποίο θα διαμορφώνεται σε πολύ σταθερό οικονομικό υπόβαθρο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή