Ν.Δ.: Στο προσκήνιο σενάρια συμπόρευσης με τη Δράση

Ν.Δ.: Στο προσκήνιο σενάρια συμπόρευσης με τη Δράση

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακριβώς ένα χρόνο πριν, ο κ. Θόδωρος Σκυλακάκης ανακοίνωνε τη σύμπραξη της Δράσης με το Ποτάμι, δηλώνοντας ότι το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη είναι το πιο μεταρρυθμιστικό κομμάτι του πολιτικού φάσματος και ένας συγγενικός χώρος. H εκλογή, ωστόσο, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη μοιάζει να ανατρέπει τα δεδομένα. «Αν και αουτσάιντερ, ο κ. Μητσοτάκης εξελέγη με έναν σοβαρό, φιλελεύθερο και μεταρρυθμιστικό λόγο, είναι μια ελπίδα ότι κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει σ’ αυτήν τη χώρα», σχολίασε χθες ο κ. Σκυλακάκης, πυροδοτώντας τα σενάρια για συμπόρευση του συγκεκριμένου τμήματος του μεταρρυθμιστικού χώρου με τη Νέα Δημοκρατία. Είχε προηγηθεί συνέντευξη του κ. Σκυλακάκη (90,2), στην οποία είχε υπογραμμίσει την πρόθεση των στελεχών της Δράσης να συνδράμουν στη δημιουργία μιας ισχυρής φιλελεύθερης πρότασης, προσθέτοντας πως απαιτείται «εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, και αυτό είναι ένα σαφές πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορούν να αθροιστούν πάρα πολλές δυνάμεις, και η εκλογή του κ. Μητσοτάκη είναι ο καταλύτης γι’ αυτήν την υπόθεση».

Εντατικές συζητήσεις

Τις τάσεις… συμπόρευσης στελεχών της Δράσης και του ευρύτερου μεταρρυθμιστικού χώρου με τη Ν.Δ. επιβεβαιώνουν και οι εντατικές συζητήσεις που διεξάγονται στο παρασκήνιο, χωρίς όμως αυτήν τη στιγμή να σηματοδοτούν κάτι παραπάνω από μία ιδιαιτέρως θετική αποδοχή της εκλογής Μητσοτάκη. Αλλωστε, ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει ανοικτούς διαύλους με τον χώρο, καθώς ο νυν Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Νικ. Γεωργιάδης είχε προσχωρήσει το 2012 στη Δράση, ενώ ο κ. Σκυλακάκης είχε, επίσης, μακρά πορεία και πολιτική σχέση με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή