Αντιδρούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Αντιδρούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα». Τον τίτλο αυτόν είχε η πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε η Ν.Δ. υπό τον νέο της αρχηγό Κυριάκο Μητσοτάκη και απηχεί τον τρόπο που αντέδρασαν όλα σχεδόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην επιλογή της Eldorado Gold να «παγώσει» μέχρι νεωτέρας την επένδυσή της στις Σκουριές.

«Η επένδυση της Eldorado Gold έγινε αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης του ΣΥΡΙΖΑ και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Το αποτέλεσμα είναι το “πάγωμα” της μεγαλύτερης επένδυσης που έγινε στη χώρα τα τελευταία χρόνια και στέλνει το λάθος μήνυμα στις διεθνείς και στην εγχώρια αγορά», ανέφερε η Ν.Δ., καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ για ιδεοληψία και επισημαίνοντας ότι «χρειάζεται επειγόντως μια άλλη πολιτική που η Ν.Δ. υπεύθυνα προτείνει». Παράλληλα, δε, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες βράδυ με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado, Πολ Ράιτ, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα του το Συμβούλιο της Επικρατείας να εκδώσει άλλη μία απόφαση υπέρ της εταιρείας του.

«Οταν θριαμβεύουν οι ιδεολογικές εμμονές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τότε παθαίνουν πανωλεθρία η περιφερειακή ανάπτυξη, η απασχόληση και η εθνική οικονομία», κατήγγειλε από την πλευρά του και το ΠΑΣΟΚ μέσω του αρμόδιου τομεάρχη του Γ. Μανιάτη, ο οποίος προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα αγωνιστεί «με όλες τις δυνάμεις του, ώστε ο ορυκτός μας πλούτος να αποτελέσει βασικό πυλώνα του νέου παραγωγικού μοντέλου και να σταματήσει, επιτέλους, ο αναπτυξιακός μας κατήφορος».

«Η ανεργία ανεβαίνει, η κυβέρνηση μιλάει για προσέλκυση επενδύσεων και η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση ξένων κεφαλαίων στη χώρα μας –ύψους 1,2 δισ. ευρώ– φεύγει», επισήμανε τέλος το Ποτάμι, αποδίδοντας τη συγκεκριμένη εξέλιξη στις αριστερές εμμονές της κυβέρνησης, η οποία «φροντίζει για τον διορισμό στο Δημόσιο των συζύγων και των φίλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορώντας για τις οικογένειες των 2.500 εργαζομένων στις Σκουριές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή