Γεννηματά: Αλλο συνεργασία, άλλο αποστασία

Γεννηματά: Αλλο συνεργασία, άλλο αποστασία

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι άλλο πράγμα η συνεργασία και άλλο πράγμα η αποστασία», σχολίασε η κ. Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στη συζήτηση που εγκαινίασε στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η «φιλική» προς τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη δήλωση του βουλευτή του κόμματος κ. Λ. Γρηγοράκου. «Οταν υπονοείται ότι μπορεί να φύγουν βουλευτές εν ενεργεία και να πάνε σε ένα άλλο κόμμα, αυτό δεν λέγεται συνεργασία», είπε (ΕΡΤ) η κ. Γεννηματά, θέτοντας ευθέως τον κ. Γρηγοράκο εκτός γραμμής. Επίσης, η κ. Γεννηματά εκδήλωσε τη διαφωνία της με τη λογική της δημιουργίας μετώπων, αιχμή που –εμμέσως πλην σαφώς– απευθύνεται και προς τον κ. Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος έχει κατά καιρούς τονίσει την ανάγκη ανάδειξης μετώπου των ευρωπαϊκών δυνάμεων. «Τα μέτωπα διχάζουν, πολώνουν, και αυτήν τη στιγμή αυτό που χρειάζεται ο ελληνικός λαός είναι συνεννόηση και συναίνεση των κοινωνικών εταίρων της κοινωνίας στις πολιτικές και στο σχέδιο», είπε η κ. Γεννηματά.

Επιχειρώντας να χαράξει σαφείς γραμμές ανάμεσα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και στη Ν.Δ., η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε σε «ριζικές διαφορές» με τη Δεξιά, περιέγραψε τη συγκατοίκηση του 2012-2015 με τη Ν.Δ. ως «κατάσταση εθνικής ανάγκης» και πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ «πλήρωσε πολύ ακριβά» τη συγκεκριμένη συνεργασία. Αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τον προκάτοχό της, η κ. Γεννηματά είπε πως «δημιουργήθηκε η εντύπωση στους ψηφοφόρους, κυρίως του ΠΑΣΟΚ, ότι ταυτιστήκαμε με τη δεξιά, και αυτό ήταν λάθος. Hταν λάθος που δώσαμε αυτήν την εντύπωση. Eπρεπε να επιμείνουμε περισσότερο στην προγραμματική συμφωνία, όχι μόνο στη διαμόρφωσή της, αλλά και στην τήρησή της και στην υλοποίησή της». Ο κ. Γρηγοράκος πάντως επανήλθε χθες, παρά τις ένθεν και ένθεν τοποθετήσεις ότι οι προχθεσινές δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν. «Από τη μία ο Μητσοτάκης, από την άλλη ο Τσίπρας, θα μας συνθλίψουν αν δεν προσέξουμε», είπε χθες (Alpha 989) ο κ. Γρηγοράκος, ο οποίος και επανέλαβε τη διαφωνία του με τη θέση της κ. Γεννηματά ότι μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. υπάρχει άβυσσος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή