Οικοδομούνται γέφυρες για τη νέα σύνθεση ΕΣΡ

Οικοδομούνται γέφυρες για τη νέα σύνθεση ΕΣΡ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρωμα συναίνεσης φαίνεται να χαρακτηρίζει τις τελευταίες συνεννοήσεις μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφορικά με την επιδιωκόμενη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Χθες προγραμματίστηκε να συνέλθει η διάσκεψη των προέδρων, με μοναδικό αντικείμενο τη συγκρότηση του ΕΣΡ, το πρωί της προσεχούς Τρίτης 19 Ιανουαρίου, και με στόχο να ληφθούν τότε οι οριστικές, τελικές αποφάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, δίαυλος επικοινωνίας άνοιξε μεταξύ του προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση και του νέου προέδρου της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη, και από τις πρώτες συζητήσεις φάνηκε να προκύπτει η αίσθηση πως ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. έχουν τη διάθεση και τη βούληση να καταλήξουν σε συμφωνία για το ποια θα είναι τα μέλη που θα στελεχώσουν τη συγκεκριμένη ανεξάρτητη αρχή.

Η συγκρότηση του ΕΣΡ, ως γνωστόν, είναι αναγκαία προκειμένου, εκτός των άλλων, να δρομολογηθούν οι τελικές διαδικασίες για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, από την πλευρά της Ν.Δ. αναμένεται να προταθούν δύο από τα έξι πρόσωπα που χρειάζεται να στελεχώσουν το επταμελές (ενός μέλους η θητεία δεν έχει ακόμα λήξει) ΕΣΡ, και εκτιμάται ότι υπό προϋποθέσεις θα γίνουν αποδεκτά από την κυβέρνηση. Παραλλήλως, από εκείνα που φέρεται να έχουν προταθεί εκ μέρους της πλειοψηφίας, στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν φαίνεται να υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η διάσκεψη των προέδρων είναι 23μελής, και για την επίτευξη συμφωνίας ως προς τη συγκρότηση των ανεξαρτήτων αρχών είναι αναγκαία πλειοψηφία 4/5 των μελών της. Αν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο «μεγάλων», τότε για τη λήψη απόφασης θα χρειάζονται επιπλέον εναλλακτικά η Δημοκρατική Συμπαράταξη (στελέχη της οποίας έχουν εκφράσει εντονότατες διαμαρτυρίες για την αρχική πρόταση της πλειοψηφίας), το Ποτάμι ή και η Εvωση Κεντρώων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή