Ερωτήματα προς Αλ. Τσίπρα – Κυρ. Μητσοτάκη από το Ποτάμι

Ερωτήματα προς Αλ. Τσίπρα – Κυρ. Μητσοτάκη από το Ποτάμι

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερωτήματα που είχαν ως αποδέκτη όχι μόνο τον Αλ. Τσίπρα, αλλά και τον Κυρ. Μητσοτάκη, έθεσε χθες ο Στ. Θεοδωράκης δίνοντας το στίγμα που θα ακολουθήσει στο εξής, και επιδιώκοντας να εμφανίσει το Ποτάμι ως το μόνο πραγματικά τολμηρό κόμμα που είναι αποφασισμένο να πρωτοστατήσει στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα.

«Τώρα που τελείωσαν οι γιορτές και τα πανηγύρια, θα πρέπει να περάσουμε στο παρασύνθημα: Είναι έτοιμοι για έναν νέο εκλογικό νόμο απ’ αυτή τη Βουλή; Είναι έτοιμοι να πολεμήσουμε το κομματικό κράτος; Να κόψουμε τις σπατάλες για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τους φόρους; Είναι έτοιμοι να αρχίσουμε τη συζήτηση για την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και να χτυπήσουμε τη διαφθορά σ’ αυτή τη χώρα;», αναρωτήθηκε ρητορικά ο επικεφαλής του Ποταμιού, ενώ οι συνεργάτες του πρόσθεταν με νόημα ότι «τώρα πλέον θα αποδειχθεί ποιοι είναι οι τολμηροί που χρειάζονται στη Βουλή και ποιοι θα εξαναγκασθούν και πάλι σε ισορροπίες για να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι στα κόμματά τους».

Με τις δηλώσεις αυτές είναι προφανές ότι ο κ. Θεοδωράκης εγκαινιάζει πλέον μια νέα τακτική, καθώς μαζί με τη σύγκριση των παλιών κομμάτων έναντι της ελπίδας που διατεινόταν μέχρι σήμερα ότι φέρνει το Ποτάμι, επιχειρεί ήδη να πείσει το δυνάμει ακροατήριό του ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί μόνος του να φέρει την άνοιξη. Και πολύ περισσότερο λόγω των βαριδίων που τον περιστοιχίζουν στην Κ.Ο., όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της Σεβαστουπόλεως.

Τον ίδιο στόχο είχε και μια άλλη αποστροφή του κ. Θεοδωράκη, που μίλησε για ένα κατεστημένο που όχι μόνον προκάλεσε αλλά συντηρεί τα τελευταία χρόνια την κρίση, ενώ υπενθύμισε ότι «το Ποτάμι από τη γέννησή του αναζητά συμμάχους για την ανατροπή του παλιού συστήματος» χωρίς όμως να τους έχει βρει. Υπονόησε έτσι ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει πολλά να κάνει για να αποδείξει αν μπορεί εντέλει να ανατρέψει τις παθογένειες του ίδιου του κόμματος που τον ανέδειξε.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα άλματα που χρειάζεται η χώρα και ελπίζω ότι θα μπορέσω να κάνω αυτή την κουβέντα και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα ήθελα να συμμετάσχει και ο Αλέξης Τσίπρας», κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή