Βενιζέλος: «Να εκφράσουμε το προοδευτικό κέντρο»

Βενιζέλος: «Να εκφράσουμε το προοδευτικό κέντρο»

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εάν η χώρα χρειάζεται ένα άλλο σχέδιο, μια άλλη διαπραγμάτευση, μια άλλη κυβέρνηση, τότε αυτό ας τεθεί», είπε χθες ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του σε συνέδριο για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ. Φθάνοντας στο κτίριο του ΕΒΕΑ, ο κ. Βενιζέλος απάντησε και σε ερώτηση για την πίεση που ασκεί στο ΠΑΣΟΚ η εκλογή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Ν.Δ., λέγοντας πως: «Η σοσιαλδημοκρατία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη ήταν και είναι πάντα μια σοσιαλδημοκρατία κυβερνώσα, μια σοσιαλδημοκρατία που παίζει ρόλο στις πραγματικές εξελίξεις και επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων. Η Ευρώπη είναι ήπειρος σοσιαλδημοκρατική και αυτό πρέπει να διατηρήσει ως κεκτημένο, και εμείς πρέπει στην Ελλάδα να διαμορφώσουμε αυτόν τον σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό λόγο που εκφράζει το ευρύτερο προοδευτικό κέντρο».

Στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ως «αποκομμένο από τη διεθνή συζήτηση για τα μοντέλα ασφαλιστικής μεταρρύθμισης» το σχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση. Ο κ. Βενιζέλος αιτιολόγησε την αρνητική στάση έναντι της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα, λέγοντας ότι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλούν σε συναίνεση, ενώ ήταν «αυτοί που λυσσαλέα αντιδρούσαν σε οτιδήποτε». Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, στο ασφαλιστικό συνοψίζονται «όλα τα προβλήματα της αντιμνημονιακής δημαγωγίας», ενώ πρόσθεσε πως ο μόνος δρόμος για επαναφορά της Ελλάδας σε ισότιμη θέση εντός της Ε.Ε. είναι οι μεταρρυθμίσεις «πέραν του μνημονίου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή