Τάραξαν τα νερά οι αποκαλύψεις του Γ. Στουρνάρα

Τάραξαν τα νερά οι αποκαλύψεις του Γ. Στουρνάρα

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλές συζητήσεις προκάλεσε η συνέντευξη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, στην εκπομπή «Ιστορίες» (ΣΚΑΪ) και ιδιαίτερα η αναφορά του σε συνεργασία με παράγοντες του δημόσιου βίου που είχαν χρηματίσει πρωθυπουργοί, προκειμένου να προετοιμασθεί άμυνα έναντι πιθανής υλοποίησης σχεδίου δημιουργίας άτυπου διπλού νομίσματος. Πηγές του Μαξίμου περιορίσθηκαν να σχολιάσουν ότι ο διοικητής της ΤτΕ ασκεί τον θεσμικό ρόλο του, ενώ θετικά υποδέχθηκαν τη διευκρίνιση ότι η συνεργασία με πρώην πρωθυπουργούς αφορούσε όχι αμιγώς πολιτικά στελέχη, αλλά τεχνοκράτες πρωθυπουργούς, όπως οι κ. Π. Πικραμμένος και Λ. Παπαδήμος.

Πάντως, οι αναφορές αυτές του κ. Στουρνάρα, όπως και η δήλωσή του ότι για το ίδιο θέμα είχε μιλήσει και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και ότι είχε πληροφόρηση για σχέδιο εισβολής στο Νομισματοκοπείο, προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, και της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ο κ. Λαφαζάνης, συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε «βρώμικες αθλιότητες περί εισβολής», τις οποίες, όπως πρόσθεσε, «διακινούσαν σε βάρος μου ο Αλ. Τσίπρας και η κλειστή ομάδα του Μαξίμου, μαζί με συστημικά μέσα ενημέρωσης». Θεωρεί, δε, ότι από όσα είπε ο κ. Στουρνάρας προκύπτουν κρίσιμα ερωτήματα, όπως από πού αντλούσε τις πληροφορίες αυτές, ποιους πρώην πρωθυπουργούς συνάντησε, αν όντως μίλησε για το θέμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Στουρνάρα ομολογία ότι «το καλοκαίρι συνωμοτούσε με πρώην πρωθυπουργούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αποδυνάμωση εναλλακτικών άμυνας έναντι του εκβιασμού», ενώ πρόσθεσε ότι όσα είπε «αποτελούν ευθεία ομολογία υπονόμευσης της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας και συγκροτούν λόγο παραίτησής του». Κατηγόρησε, δε, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι παραβίασε τη συνταγματική και κοινοβουλευτική λειτουργία του πολιτεύματος και αυτό συνιστά λόγο πρότασης μομφής εναντίον του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή