ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα με Πούτιν ο κ. Παυλόπουλος

simera-me-poytin-o-k-paylopoylos-2118226

Με τη συνάντηση που θα έχει σήμερα το μεσημέρι στη Μόσχα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ολοκληρώνεται η επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στη ρωσική πρωτεύουσα. Η επίσκεψη έγινε με αφορμή τη χθεσινή αναγόρευση του κ. Παυλόπουλου σε επίτιμο διδάκτορα της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε χθες συνάντηση με τον πρόεδρο της Κάτω Βουλής της Κρατικής Δούμας Σεργκέι Ναρίσκιν, ο οποίος, υποδεχόμενος τον κ. Παυλόπουλο, αναφέρθηκε στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας, οι οποίες, όπως τόνισε, βασίζονται όχι μόνο σε κοινές ιστορικές ρίζες, αλλά και σε όμοιες προσεγγίσεις στα διεθνή ζητήματα. Πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις της Ε.Ε. εμποδίζουν τη δυναμική των σχέσεων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μπορούν να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα θεωρεί πως τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί θα πρέπει να λυθούν το συντομότερο δυνατόν και επισήμανε ότι κάτι τέτοιο είναι προς το συμφέρον και της Ρωσίας και της Ε.Ε., και όχι μόνο για λόγους οικονομικούς. Εκανε, δε, ιδιαίτερη αναφορά στις τεράστιες προκλήσεις που διαμορφώνουν οι πόλεμοι σε ολόκληρο τον πλανήτη, που γεννούν πρόσφυγες και διαμορφώνουν συνθήκες πρωτόγνωρης ανθρωπιστικής κρίσης.