Πρόσκληση συμπόρευσης από Φ. Γεννηματά

Πρόσκληση συμπόρευσης από Φ. Γεννηματά

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημόσια πρόσκληση συστράτευσης στα συγγενή με το ΠΑΣΟΚ κόμματα, αλλά και σε όλους τους πολιτικούς και στα πρόσωπα που έχουν δημιουργήσει ανεξάρτητες κινήσεις στον χώρο περί την Κεντροαριστερά, θα απευθύνει τις αμέσως επόμενες ώρες η κ. Φώφη Γεννηματά. Πρόκειται για μια κίνηση που προφανώς συνδέεται με την απειλή που νιώθει πλέον ο συγκεκριμένος χώρος από την πρόσφατη εκλογή του Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί με την εν λόγω πρόσκληση να εμφανιστεί ότι έχει και την πρωτοκαθεδρία στην πολυσυζητημένη συνένωση των κομμάτων ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η κ. Γεννηματά θα συνοδεύσει τη συγκεκριμένη κίνηση με την προαναγγελία επίσπευσης του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το οποίο έτσι λαμβάνει τον χαρακτήρα μιας προσπάθειας συγκρότησης ενός ευρύτερου πόλου, στον οποίο, όπως θα πει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάθε κόμμα και κίνηση που τυχόν ανταποκριθούν θα διατηρήσουν την απόλυτη αυτονομία τους.

Κεντρικός αποδέκτης της συγκεκριμένης πρότασης είναι βέβαια το Ποτάμι. Πόσο μάλλον όταν η κ. Γεννηματά γνωρίζει ότι μια ανάλογη πρωτοβουλία προσανατολίζεται να εξαγγείλει και ο κ. Στ. Θεοδωράκης και επιθυμεί να τον προλάβει. Ανεξαρτήτως ωστόσο της μάλλον αρνητικής απάντησης που θα λάβει από το Ποτάμι, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι εμφανές ότι επιδιώκει να επανασυσπειρώσει όλες τις δυνάμεις και τα πρόσωπα που κάποτε ήταν κοντά στο κόμμα της ή και σημαίνοντα στελέχη του. Από τον κ. Γ. Παπανδρέου και το κόμμα του (ΚΙΔΗΣΟ), μέχρι σειρά πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ (Αννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Γιώργος Φλωρίδης κ.ά.) που ηγούνται ή έχουν ηγηθεί στο παρελθόν πολιτικών κινήσεων. Παράλληλα δε η πρόσκληση θα απευθύνεται και στις πάμπολλες γνωστές ή και λιγότερο γνωστές κινήσεις πολιτών του ευρύτερου χώρου.

Ολα τούτα θα αποτελέσουν και την έμπρακτη απάντηση της κ. Γεννηματά σε όσους μέχρι σήμερα της καταλογίζουν κωλυσιεργία στις αναγκαίες κινήσεις διεύρυνσης του κόμματός της ή ακόμη και σκόπιμη αναβολή των σχετικών αποφάσεων λόγω της ανησυχίας της μήπως χάσει την πρωτοκαθεδρία στη νέα υπό διαμόρφωση συμπαράταξη.

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι στις σχετικές διαβουλεύσεις που είχαν γίνει σε ανύποπτο χρόνο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, από πλευράς του κ. Θ.Θεοχαρόπουλου έχει τεθεί ως αυτονόητη προϋπόθεση διαμόρφωσης της συμπαράταξης να εκλέξει νέα ηγεσία και ότι ο ίδιος με την κ. Γεννηματά θα προεδρεύουν πλέον μόνον των κομμάτων τους τα οποία θα αποτελούν συνιστώσες του νέου σχήματος. Σημειωτέον δε ότι μέχρι και χθες στη ΔΗΜΑΡ δεν έκρυβαν την έντονη ενόχλησή τους για την αργοπορία της κ. Γεννηματά να εξαγγείλει το ιδρυτικό αυτό συνέδριο, ενώ στην προχθεσινή Εκτελεστική Επιτροπή εκφράστηκε μέχρι και οργή, αφού ο κ. Θεοχαρόπουλος πληροφορήθηκε από τους δημοσιογράφους την αποπομπή του κ. Γρηγοράκου από την Κ.Ο. της Δημ. Συμπαράταξης, καθώς η κ. Γεννηματά δεν έκρινε σκόπιμο να τον ενημερώσει εγκαίρως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή