Κατρούγκαλος: Δεν αποκλείεται εμπλοκή στη διαπραγμάτευση – καμία μείωση Εθνικής Σύνταξης

Κατρούγκαλος: Δεν αποκλείεται εμπλοκή στη διαπραγμάτευση – καμία μείωση Εθνικής Σύνταξης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν αποκλείει εμπλοκή στη διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό ο Γιώργος Κατρούγκαλος όπως δήλωσε το Σάββατο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Είπε όμως ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί περαιτέρω μείωση των 384 ευρώ της Εθνικής Σύνταξης ούτε να ανεβάσει το όριο των 15 ετών για την χορήγησή της.

Ο Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων είπε ότι η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή αλλά οι Ευρωπαίοι ξέρουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν τους κοροϊδεύει και δεν παίζει πελατειακά παιχνίδια όπως οι προηγούμενοι με την «μαϊμού» ενοποίηση των ταμείων. Σημείωσε επίσης πως η Τρόικα γνωρίζει πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση ξέρει να λέει «όχι».

Ο κύριος Κατρούγκαλος είπε ότι όσοι έχουν λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης δεν θα παίρνουν την Εθνική σύνταξη αλλά ένα προνοιακό επίδομα που θα κυμαίνεται γύρω στα 36Ο ευρώ.

Ανέφερε επίσης ότι «θα μπει κόφτης στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών πάνω από ένα όριο , ώστε το άθροισμα ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών να μην είναι εξοντωτικό».

Επανέλαβε πως ότι «προβλέπεται για τους αγρότες θα ισχύσει και για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες».

Σύμφωνα με τον Υπουργό το σύστημα είναι δίκαιο υπέρ των φτωχών και των αδυνάτων παράλληλα δίνει την δυνατότητα σε αυτόν που έχει την εργασία του να παραμείνει και να πάρει μεγαλύτερη σύνταξη.

Ο κ Κατρούγκαλος δήλωσε επίσης πως αν ζητήσει ενημέρωση για το ασφαλιστικό ο κύριος Μητσοτάκης θα την έχει.

(Πηγή: ΣΚΑΪ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή