Αρνητικό το Ποτάμι στο κάλεσμα της Γεννηματά για ενιαία παράταξη

Αρνητικό το Ποτάμι στο κάλεσμα της Γεννηματά για ενιαία παράταξη

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνητικός εμφανίστηκε ο Σταύρος θεοδωράκης στο κάλεσμα συστράτευσης της Φώφης Γεννηματά στα συγγενή με το ΠΑΣΟΚ κόμματα, αλλά και σε όλους τους πολιτικούς και στα πρόσωπα που έχουν δημιουργήσει ανεξάρτητες κινήσεις στον χώρο περί την Κεντροαριστερά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού που ήταν ουσιαστικά ο κεντρικός αποδέκτης της πρόσκλησης από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του αρνήθηκε να συναινέσει στη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης προσκείμενης στην κεντροαριστερά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο δρόμος για τις μεγάλες παρατάξεις δεν περνάει μέσα από τις χειραψίες. Οι μεγάλες παρατάξεις γίνονται στην πράξη».

Ο κ. Θεοδωράκης Θεωρώντας ότι σε ενδεχόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα πληγεί περισσότερο από απώλειες ψήφων απ' ότι κόμμα του, μετά την εκλογή Μητσοτάκη στη Νέα Δημοκρατία,  έκανε επίθεση στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι η κα. Γεννηματά δεν έχει υπερασπιστεί μεταρρυθμίσεις όπως αυτή της Ανώτατης Εκπαίδευσης που είχε ψηφιστεί το 2011 από τη Βουλή, ενώ ήταν απούσα και στο σύμφωνο συμβίωσης, όταν και είχε αρκεστεί σε αόριστους λόγους περί «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων.

Συνεχίζοντας, ο κ. Θεοδωράκης απεύθυνε κάλεσμα σε «πολιτικούς που τολμούν», αναφέροντας ως αποδέκτες τους Τάσο Γιαννίτση,  Άννα Διαμαντοπούλου και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, χαρακτηρίζοντάς τους μεταρρυθμιστές – συμμάχους στις μεγάλες αλλαγές. 

Η κα. Γεννηματά, σε άρθρο της στην εφημερίδα «Τα Νέα», απεύθυνε κάλεσμα για δημιουργία ενιαίου πολιτικού οργανισμού της Κεντροαριστεράς. «Απευθύνομαι στα πολιτικά κόμματα κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά, τις κινήσεις και ομίλους , τα αυτόνομα στελέχη που εκφράζονται από τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας και προέρχονται από την κοίτη της Δημοκρατικής Παράταξης και της Κεντροαριστεράς και προτείνω να συνδιαμορφώσουμε έναν ενιαίο πολιτικό οργανισμό με τη μορφή μιας συμπαράταξης,που δεν θα καταργεί την αυτοτέλεια των συμμετεχόντων», αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προτείνοντας την διεξαγωγή «Πολιτικής, Διακηρυκτικής, Προγραμματικής Συνδιάσκεψης τον Μάρτιο» κατά την οποία θα εκλεγεί και ο επικεφαλής της παράταξης.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή