Αποστόλου: «Η χώρα θα χρειαστεί να πιει το πικρό ποτήρι της συμφωνίας»

Αποστόλου: «Η χώρα θα χρειαστεί να πιει το πικρό ποτήρι της συμφωνίας»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσπάθεια να βελτιωθούν και να αλλάξουν πτυχές της συμφωνίας με τους δανειστές ώστε να μειωθούν οι φορολογικές και ασφαλιστικές επιπτώσεις για τους αγρότες, καταβάλλει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Μιλώντας στο Mega είπε ότι θα χρειαστεί η χώρα να πιει «το πικρό ποτήρι της υλοποίησης της συμφωνίας» δίνοντας βάση στην εξασφάλιση ποσού ύψους περίπου 3,5 δισ. ευρώ κάθε χρόνο από χρηματοδότηση της Ευρώπης για τα αγροτικά θέματα.

«Αυτό ήταν το σοβαρότερο πράγμα που έπρεπε να σκεφτούμε και να λάβουμε υπόψη μας για τη συμφωνία» σημείωσε. Αναγνώρισε ότι το δυσκολότερο τμήμα της συμφωνίας για τους αγρότες είναι το ασφαλιστικό, καθώς αυξάνονται οι εισφορές, από τα περίπου 940 ευρώ τον χρόνο που πληρώνει ο αγρότης για τη σύνταξη και την υγεία του, στα 1.540 ευρώ σταδιακά και σε βάθος τετραετίας.

Χαρακτήρισε μάλιστα πολύ βασικό το στοιχείο της τετραετούς προσαρμογής δεδομένου, όπως είπε, σε μια περίοδο ανάκαμψης, όπως αυτή που αναμένεται, οι επιπτώσεις θα είναι πιο ήπιες.

Για το φορολογικό ανέφερε ότι η επιβάρυνση θα είναι πολύ μικρότερη υπολογίζοντας ότι από τα 220 εκατομμύρια θα φθάσουν στα 240-250 εκατομμύρια.

Ο υπουργός κάλεσε τους αγρότες που προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις να προσέλθουν στο υπουργείο και να συζητήσουν όποια στιγμή το επιθυμούν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή