Συγχαρητήριο τηλεφώνημα του M. Webber προς τον Κυρ. Μητσοτάκη

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα του M. Webber προς τον Κυρ. Μητσοτάκη

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική συνομιλία με τον τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τoυ Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Manfred Webber, είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Webber ο οποίος συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για την ανάληψη της Προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας που, όπως ανέφερε, σηματοδοτεί την εκκίνηση μιας νέας εποχής. 

Συζητήθηκαν θέματα άμεσης προτεραιότητας της Ε.Ε., όπως το προσφυγικό, η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, η πορεία της ευρωπαϊκής εμβάθυνσης, ενώ διαπιστώθηκε η ανάγκη βελτίωσης της εικόνας της Ε.Ε. στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.   

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι προσβλέπει σε παραγωγική συνεργασία με το Ε.Λ.Κ. στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού, της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας. Αυτό άλλωστε θα επιβεβαιωθεί και στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του Ε.Λ.Κ. στις Βρυξέλλες, στις 18 Φεβρουαρίου.

Ο νέος Πρόεδρος της  Νέας Δημοκρατίας διευκρίνισε πως ως το κατεξοχήν φιλοευρωπαϊκό κόμμα στην Ελλάδα θα είναι δραστήρια παρούσα, όχι μόνο στα θέματα ειδικότερου ελληνικού ενδιαφέροντος, αλλά και σε όλα τα κρίσιμα ευρωπαϊκά ζητήματα.

Η ισχυρή σχέση Νέας Δημοκρατίας – ΕΛΚ έχει ακλόνητα θεμέλια: την πίστη και το ενδιαφέρον για την Ε.Ε., τις κοινές αξίες και αρχές και βεβαίως την αμοιβαία κατανόηση και το σεβασμό, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ενώ σχολίασε  το του δυσβάσταχτο βάρος που επωμίζεται η Ελλάδα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και υπενθύμισε την πιεστική ανάγκη να τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις της Τουρκίας για τον περιορισμό του προσφυγικού και μεταναστευτικού κύματος προς την Ευρώπη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη να διασφαλιστεί η ταχύτερη δυνατή έξοδος της Ελλάδας από την οικονομική κρίση και με την ενεργό, παραγωγική συμπαράσταση των ευρωπαίων εταίρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή