«Τρικυμία» στο Ποτάμι, στον απόηχο της παρέμβασης του κ. Θεοχάρη

«Τρικυμία» στο Ποτάμι, στον απόηχο της παρέμβασης του κ. Θεοχάρη

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φράση του κ. Χάρη Θεοχάρη στην «Κ» της Κυριακής ότι «ο κ. Στ. Θεοδωράκης ίσως χρειαστεί να προσφέρει με γενναιότητα ακόμη και το ίδιο του το είναι», χάριν «της αναγκαίας διεύρυνσης του ριζοσπαστικού Κέντρου», ήταν αναπόφευκτο να προκαλέσει κύματα στο Ποτάμι. Στον κ. Θεοχάρη, ο οποίος μέσω Twitter κάλεσε όσους του επιτέθηκαν να διαβάσουν προσεκτικά όσα είπε, απάντησε ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης με την αιχμή ότι «φαντάζομαι πως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος εννοεί ότι θα πρέπει να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να προστεθούν άνθρωποι που δημιουργούν και παλαιοί πολιτικοί που έχουν τολμήσει σε ένα καινούργιο μεγάλο μεταρρυθμιστικό ρεύμα», ενώ ακόμη πιο ευθύς ήταν ο κ. Γρ. Ψαριανός. «Δεν είναι τροχοπέδη ο Στ. Θεοδωράκης και δεν καταλαβαίνω πώς η θυσία του θα βοηθήσει να προχωρήσουμε», είπε (Mega) και προκάλεσε ευθέως τον κ. Θεοχάρη να πει αν θέτει θέμα ηγεσίας και αν εκλαμβάνει τον επικεφαλής ως Ιφιγένεια.

Τα περισσότερα στελέχη που κλήθηκαν να σχολιάσουν τη συνέντευξη Θεοχάρη θέλησαν, βέβαια, να υποβαθμίσουν τον θόρυβο που προκλήθηκε. Ηθελημένα ή μη, ωστόσο, έμελλε να αναδείξουν την ανομολόγητη συζήτηση που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στη Σεβαστουπόλεως. Δηλαδή την πρόβλεψη σχεδόν όλων ότι, αν δεν γίνει από τον επικεφαλής κάτι δραστικό και μάλιστα σύντομα, το Ποτάμι δεν θα έχει τύχη στις επόμενες εκλογές.

Είναι χαρακτηριστικό, για παράδειγμα, ότι, ενώ ο κ. Σπ. Λυκούδης έσπευσε να τονίσει ότι «δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του κ. Θεοδωράκη», ακόμη και χθες έκρινε σκόπιμο να παραδεχθεί ότι «τα προβλήματα του Ποταμιού αφορούν την πολιτική του ταυτότητα και στρατηγική», ενώ επισημαίνεται ότι χαρακτήρισε «ενδιαφέρουσα» την πρόκληση δημιουργίας ενιαίας παράταξης από την κ. Φώφη Γεννηματά, αν και διευκρίνισε ότι «δεν πιστεύει σε μηχανιστικές συνενώσεις, αλλά σε ένα νέο μεγάλο ξεκίνημα». 

«Η απομάκρυνση του Στ. Θεοδωράκη από την ηγεσία δεν θα έλυνε τα προβλήματα», σχολίασε από την πλευρά του και ο κ. Σπ. Δανέλης, ο οποίος όμως αίφνης τάχθηκε υπέρ της αναβολής του συνεδρίου, με τη Σεβαστουπόλεως να απαντά ότι δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα σε κανένα θεσμικό όργανο. Τέλος, τις απόψεις του κ. Θεοχάρη έχει προφανή σημασία ότι υιοθέτησαν όσα στελέχη εκφράζουν την αμιγώς φιλελεύθερη όχθη του Ποταμιού. Ο στενός συνεργάτης του κ. Θεοδωράκη, κ. Στρ. Μούγερ, έγραψε στο Facebook ότι «ο Χάρης έχει απόλυτο δίκιο ότι είμαστε προ μιας τεράστιας αλλαγής του πολιτικού σκηνικού» και τόνισε ότι «οι αντιφάσεις, η ατολμία και η πολιτική με όρους επικοινωνίας προφανώς δεν μπορούν να κάνουν το Ποτάμι ένα κόμμα που μπορεί να παίξει ρόλο», ενώ την παρέμβασή του επιδοκίμασε και ο κ. Ν. Γιατρομανωλάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή