Κυρ. Μητσοτάκης: «Να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας»

Κυρ. Μητσοτάκης: «Να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας»

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας. Αυτή είναι βασική προϋπόθεση για να συζητούμε. Εγώ θα το πράξω. Ευελπιστώ ότι θα το πράξετε κι εσείς. Είναι ξεκάθαρο ότι διαφωνούμε σε πολλά. Τουλάχιστον να μιλάμε πολιτικά, χωρίς το λαϊκισμό που έκανε τους πολίτες να αποστρέφονται την πολιτική», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να προχωρήσει από την πλευρά του στην αναβάθμιση του επιπέδου του πολιτικού διαλόγου και την εμπέδωση ενός νέου πολιτικού ήθους.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επισκέφτηκε εθιμοτυπικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε την ανησυχία του για την γενικότερη πορεία της χώρας που δικαιολογημένα προκαλεί αβεβαιότητα και απογοήτευση στους πολίτες.  

Ειδικότερα αναφέρθηκε:

• Στην παρατεταμένη ύφεση και τις επιπτώσεις της στην κοινωνία, την ανάπτυξη και την πραγματική οικονομία.  

• Στην απώλεια επενδύσεων και την αδυναμία προσέλκυσης νέων.  

• Στην κομματική διάβρωση του κράτους και των θεσμών.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη μιας «νέας μεταπολίτευσης»  και πρότεινε στον κ. Τσίπρα συνεργασία στην εκ βάθρων θεσμική μεταρρύθμιση της χώρας, μέσω μιας συνολικής αναθεώρησης του Συντάγματος. Μια αναθεώρηση που πρέπει να είναι ουσιαστική και όχι «κουτσή». Η χώρα δεν πρέπει να χάσει άλλη μια ευκαιρία για τον θεσμικό της εκσυγχρονισμό.  

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε και έλαβε ουσιαστική ενημέρωση για το προσφυγικό, καθώς και για τα κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής που απασχολούν τη χώρα.  

Για το κρίσιμο για όλους τους Έλληνες θέμα του ασφαλιστικού ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη δημόσια θέση της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας κυρίως ότι ο βαρύς λογαριασμός που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες στο συνταξιοδοτικό είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών  Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015.  

Στη διάρκεια της συνάντησης εθίγη επίσης και το θέμα του ΕΣΡ. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη τροποποιήσεων στον πρόσφατο νόμο 4339/2015, έτσι ώστε το ΕΣΡ να αποκτήσει την απαραίτητη ανεξαρτησία, καθώς όπως τόνισε, εάν συμβεί αυτό ανοίγονται προοπτικές άρσης της παρούσης εκκρεμότητας. Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο έχει ήδη προκαλέσει αρνητικές εντυπώσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής.    

Δυσφορία από Συγγρού για διαρροές σχετικά με τη συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη

Εν τω μεταξύ την έντονη δυσφορία τους για το γαϊτανάκι διαρροών σχετικά με το περιεχόμενο της συνάντησης Τσίπρα – Μητσοτάκη εξέφραζαν λίγο νωρίτερα πηγές της Συγγρού. Σχολίαζαν ότι όσα διακινούσαν συνεργάτες του κ. Τσίπρα, πριν ακόμη την ολοκλήρωση της συνάντησης, συνιστούν πρακτική θεσμικά προβληματική και, επί της ουσίας, υποσκάπτουν όσα είπε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας περί αναβάθμισης του πολιτικού διαλόγου στη χώρα. «Δεν είπε αυτά τα λόγια ο κ. Τσίπρας, δεν υπάρχουν οι φράσεις που διακινήθηκαν» σχολίαζαν οι ίδιες πηγές, σημειώνοντας ότι είναι η δεύτερη φορά που το επιτελείο του Πρωθυπουργού ακολουθεί την ίδια τακτική καθώς αντίστοιχα φαινόμενα υπήρξαν και στη σύσκεψη μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, το Δεκέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή