Ενταξη των μετακλητών στα νέα οργανογράμματα

Ενταξη των μετακλητών στα νέα οργανογράμματα

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουδέν μεμπτόν για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη αναφορικά με το θέμα της αύξησης των μετακλητών υπαλλήλων, όπως καταγγέλθηκε από το Ποτάμι στη Βουλή, και των διορισμών συγγενικών προσώπων του γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου. Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί στη Διαύγεια και συνέλεξε και παρουσίασε προ ημερών ο βουλευτής του Ποταμιού Παν. Καρκατσούλης, από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι και τα τέλη του προηγούμενου έτους ο αριθμός των μετακλητών στο Δημόσιο διπλασιάστηκε (957 έναντι 1901).

Χθες ο κ. Βερναρδάκης υπογράμμισε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι η μείωση των μετακλητών, κάτι που ωστόσο, όπως είπε, θα συμβεί όταν γίνουν τα νέα οργανογράμματα. «Οι στρατιές των μετακλητών δημιουργούν παραδιοίκηση, η οποία τελικά ελέγχει τη διοίκηση και δημιουργεί εμπλοκές», είπε. Μάλιστα αποκάλυψε ότι στόχος είναι η ένταξη των πολιτικών γραφείων και των μετακλητών υπαλλήλων που απασχολούν στα νέα οργανογράμματα. Αναφερόμενος στα στοιχεία του κ. Καρκατσούλη, ο κ. Βερναρδάκης είπε ότι η σύγκριση είναι άκυρη, δεδομένου ότι τον Σεπτέμβριο η Βουλή ήταν κλειστή και συνεπώς δεν υπολογίζονται οι μετακλητοί βουλευτών και υπουργών. Ως προς το θέμα των αμοιβών τους και δεδομένου ότι έχουν προβάδισμα έναντι των άλλων δημοσίων υπαλλήλων, καθώς ξεκινούν από υψηλότερα μισθολογικά κλιμάκια, βάσει του νέου μισθολογίου, ο κ. Βερναρδάκης τόνισε ότι «μέχρι τώρα οι μισθοί των μετακλητών ήταν στην κρίση του πολιτικού προσώπου, αλλά πλέον ελέγχονται». Παράλληλα είπε ότι από τις αλλαγές που προέκυψαν στα κλιμάκια οι μισθοί τους μειώνονται.

Ως προς την επιλογή των μετακλητών, υπερασπίστηκε το δικαίωμα των πολιτικών προσώπων να έχουν συμβούλους της επιλογής τους, επικαλούμενος μάλιστα τους προέδρους των ΗΠΑ και της Γαλλίας, Ομπάμα και Ολάντ, ενώ υποστήριξε το προαναφερθέν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για διορισμούς στο Δημόσιο. «Ο Λευκός Οίκος δεν έχει συμβούλους της επιλογής του προέδρου των ΗΠΑ, τι συζητάμε τώρα; Στην Κομισιόν οι επίτροποι που διορίζονται δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν μερικούς μετακλητούς συμβούλους ή συνεργάτες της επιλογής τους; Αμφισβητείται το δικαίωμα ένα πολιτικό πρόσωπο να έχει ένα γραφείο, ως chef de cabinet, που λένε; Δηλαδή ο Ολάντ δεν έχει δικούς του συμβούλους στα Ηλύσια και τους παίρνει από την ΕΝΑ – Ecole Νationale d’Αdministration (Εθνική Σχολή Διοίκησης);», ρώτησε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή