O Θεοδωράκης κλείνει την πόρτα στο ΠΑΣΟΚ

O Θεοδωράκης κλείνει την πόρτα στο ΠΑΣΟΚ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη φράση «όσες φορές έχω ακούσει την κ. Γεννηματά δεν έχει να προσθέσει τίποτα στη μεταρρυθμιστική ατζέντα του Ποταμιού», ο κ. Στ. Θεοδωράκης έκλεισε χθες οριστικά κάθε πιθανότητα συνεργασίας του με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην πολυσυζητημένη σύμπραξη των δύο κομμάτων. Εχει δε αυτονόητη σημασία ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού έκρινε σκόπιμο να απευθυνθεί προσωπικά στην ίδια: «Επειδή είδα κάποιες διαρροές κύκλων, και εγώ δεν έχω κύκλους και μιλάω ευθέως, θέλω να πω στην κ. Γεννηματά ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη αυτήν τη στιγμή από μια ένωση μηχανισμών και στρατών, αλλά από λύσεις» είπε ο κ. Θεοδωράκης και επανέλαβε ότι «το Ποτάμι προτίθεται να συναντηθεί μόνον με τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις», από τις οποίες υπονόησε σαφώς ότι εξαιρεί την κ. Γεννηματά.

Ολα τούτα ελέχθησαν μετά την πρώτη συνάντηση που είχε χθες ο κ. Θεοδωράκης με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν πολλά κοινά σημεία στον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, όπως βέβαια και διαφωνίες». Κληθείς, όμως, να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Ιάσονα Φωτήλα, που πρότεινε δημοσίως τη σύμπραξη με τη Ν.Δ., ο κ. Θεοδωράκης είπε «το Ποτάμι είναι ένα κίνημα που ιδρύθηκε για να μην έχει ο κόσμος μόνο την επιλογή των παλαιών κομμάτων», και προανήγγειλε ότι «θα επιμείνουμε στη δική μας πρόταση, καθώς ο λόγος που γεννηθήκαμε είναι υπαρκτός και πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία μας».

Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι και χθες δεν έλειψαν οι παραφωνίες στο κόμμα του κ. Στ. Θεοδωράκη, παρά το άτυπο σιωπητήριο που συμφώνησαν να τηρήσουν οι βουλευτές του. Μάλιστα ο κ. Φωτήλας σε νέα συνέντευξή του («Παραπολιτικά»), όχι μόνον ενέμεινε μέχρι κεραίας στην πρότασή του το Ποτάμι να συγχωνευθεί στη Ν.Δ. (διατηρώντας την αυτονομία του, με επικεφαλής τον κ. Θεοδωράκη), αλλά άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα παραμείνει στο κόμμα του, αν το επικείμενο συνέδριό του καταλήξει σε μιαν απόφαση την οποία ο ίδιος δεν θα πιστεύει ότι μπορεί να υπηρετήσει.

Παράλληλα, χθες, το Ποτάμι δέχθηκε και μιαν αποχώρηση, συνοδευόμενη μάλιστα από καταγγελίες. Συγκεκριμένα, ο πρώην βουλευτής Δράμας Κυρ. Χαρακίδης εξέδωσε ανακοίνωση, δηλώνοντας ότι αποχωρεί από το κόμμα, καταλογίζοντας στον κ. Θεοδωράκη ότι λαμβάνει μόνος του όλες τις αποφάσεις με μια μικρή κλειστή ομάδα. Συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για τις δηλώσεις Φωτήλα, ενώ για τον κ. Χαρακίδη έλεγαν ότι, ύστερα από την αποτυχία επανεκλογής του, είχε μόνος του θέσει εαυτόν εκτός κόμματος. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι, λόγω της τοπικής δημοφιλίας του κ. Χαρακίδη στη Δράμα, το Ποτάμι έλαβε τον Σεπτέμβριο ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά του (5,8%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή