Μέτρα από Ε.Ε. ζητεί ο Νταβούτογλου

Μέτρα από Ε.Ε. ζητεί ο Νταβούτογλου

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ζήτησε για άλλη μία φορά χθες από την Ε.Ε. να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να βοηθήσει τη χώρα του να αναχαιτίσει τη ροή των μεταναστών, εκτιμώντας ότι «δεν είναι θέμα χρημάτων». «Δεν ζητάμε χρήματα, δεν διαπραγματευόμαστε για χρήματα (…) για εμάς είναι ανθρωπιστικό καθήκον και όχι πρόβλημα που αφορά οικονομική βοήθεια», είπε ο Νταβούτογλου, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. «Διεκδικούμε αλληλεγγύη και μιαν αίσθηση κοινής μοίρας», συμπλήρωσε.

«Θα τα συζητήσω αυτά με την αγαπητή μου συνάδελφο Μέρκελ, και ελπίζουμε ότι τα επόμενα βήματα θα είναι συγκεκριμένα για να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα», πρόσθεσε μιλώντας στα αγγλικά, αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, στο Βερολίνο, με αντικείμενο την προσφυγική κρίση. «Ελπίζω ότι τα επόμενα μέτρα θα είναι συγκεκριμένα για την επίλυση του προβλήματος», υπογράμμισε ο Νταβούτογλου, αναφέροντας ότι η χώρα του έχει ήδη δαπανήσει περισσότερα από 10 δισ. δολάρια για τη φιλοξενία των Σύρων προσφύγων που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή