Ομάδα εργασίας του Ευρ. Κοινοβουλίου θα ελέγχει την υλοποίηση των προγραμμάτων προσαρμογής

Ομάδα εργασίας του Ευρ. Κοινοβουλίου θα ελέγχει την υλοποίηση των προγραμμάτων προσαρμογής

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δημιουργία ειδικής ομάδας εργασίας που θα αφορά τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στoν δημοκρατικό έλεγχο της υλοποίησης των μακροοικονομικών προγραμμάτων προσαρμογής, ενέκρινε, τελικά, την Πέμπτη η διάσκεψη των προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στόχος της πρότασης είναι να δημιουργήσει ένα πλέγμα διαφάνειας και δημοκρατικής συμμετοχής στην εποπτεία του ελληνικού προγράμματος, καθώς και του αντίκτυπού του σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, χωρίς, όμως, να λαμβάνει μέρος στη διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί θετική ανταπόκριση σε πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία διατυπώθηκε με σχετική επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τον Μάρτιν Σουλτς, στις 18.08.2015 και είχε εγκριθεί, καταρχήν, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις αρχές Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή τη δημιουργία της ομάδας εργασίας, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε: «Κάθε βήμα που ενισχύει τη διαφάνεια και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο είναι θετικό. Η πρακτική τού να αποφασίζονται τα πάντα πίσω από κλειστές πόρτες είναι απαράδεκτη. Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η ευρωομάδα της Αριστεράς θα επιδιώξουμε τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια και δημοκρατική λογοδοσία, τόσο στο ευρωπαϊκό όσο και στα εθνικά Κοινοβούλια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή