Θεοδωράκης κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Θεοδωράκης κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποδομώντας ως εξωπραγματικές και γι’ αυτό ατελέσφορες τις επιλογές της κυβέρνησης στο αγροτικό, ο κ. Στ. Θεοδωράκης επί της ουσίας προανήγγειλε την καταψήφιση από το Ποτάμι και αυτού του νομοσχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ. Στα πυρά του μάλιστα συμπεριέλαβε και τον κ. Π. Καμμένο, καθώς στη δήλωσή του αποκάλεσε απαξιωτικά την κυβέρνηση «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» καταγγέλλοντας ότι και τα δύο κόμματα «μέχρι πρόσφατα θεωρούσαν ότι τα τρακτέρ είναι εξέδρες για τις προεκλογικές τους παραστάσεις». Προέβλεψε, επιπλέον, ότι «οι κυβερνητικοί σπασμωδικοί σχεδιασμοί θα επιτείνουν την εξόντωση των αγροτών», αλλά αυτό, όπως είπε, δεν αιφνιδιάζει πια κανέναν, διότι «η κυβέρνηση έχει προ καιρού κηρύξει πόλεμο στη δημιουργική Ελλάδα».

Θέλοντας να τεκμηριώσει την επιχειρηματολογία του, ο κ. Στ. Θεοδωράκης έκανε μια αναδρομή στον τρόπο που αντιμετωπίζαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τους αγρότες, τονίζοντας ότι «οι πελατειακές πρακτικές τους ήταν που οδήγησαν τον πρωτογενή τομέα σε μαρασμό», καθώς «ταύτισαν τις επιδοτήσεις με το αγροτικό εισόδημα, αντί να τις αξιοποιήσουν ως εργαλείο ανάπτυξης». Καταλόγισε δε στον κ. Τσίπρα ότι «υποσχέθηκε κι εκείνος τα πάντα, αλλά δεν σχεδίασε τίποτα».

«Η επιβολή τόσο υψηλών φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών στις σημερινές συνθήκες προκαλεί ασφυξία σε όσους τολμούν να παραγάγουν και αποθαρρύνει όσους θέλουν να επενδύσουν στη γη», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης και κάλεσε την κυβέρνηση να πάψει να αντιμετωπίζει τους αγρότες σαν μεγαλοεπιχειρηματίες και να καταλάβει ότι «δεν αρνούνται να συνεισφέρουν στη φορολογία και την ασφάλιση, αλλά με την προϋπόθεση να συνυπολογιστεί το κόστος της προσωπικής εργασίας και της αγροτικής οικογένειας».

Σημειώνεται ότι ο κ. Θεοδωράκης επέλεξε σήμερα να επισκεφθεί παραγωγούς στην Πάτρα και στον Πύργο, ενώ το γεγονός ότι θα συνοδεύεται από τον κ. Ιάσονα Φωτήλα που, ως γνωστόν, παρά την κεντρική γραμμή του κόμματος, πρότεινε τη σύμπραξη του Ποταμιού με τη Ν.Δ., έχει και αυτό την προφανή του σημασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή