Θεοδωράκης: Θα ταράξουμε τους βολεμένους

Θεοδωράκης: Θα ταράξουμε τους βολεμένους

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του Μαξίμου έχουν κατορθώσει να δέσουν με πολλαπλούς τρόπους τους 153 βουλευτές τους. Οι περισσότεροι εξαρτώνται από τις επιλογές που έχει κάνει το νέο αυτό καθεστώς στο δημόσιο. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν προστεθεί στο δημόσιο ως μετακλητοί υπάλληλοι, ως στελέχη στα υπουργεία» επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Πάτρα, λίγο πριν την έναρξη της συνάντησής του με εθελοντές και φίλους του Κινήματος.

Ερωτώμενος για τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών εν όψη του ασφαλιστικού ο Επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε την εκτίμησή του ότι δεν θα πάμε σε εκλογές μέσα στο 2016 καθώς θα ήταν καταστροφικό τόσο για την οικονομία όσο και για την υπόληψη της χώρας. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δε τολμά να κάνει την αναγκαία στροφή στο ασφαλιστικό καθώς «θέλει να υπηρετεί τους πελάτες της». Εκτίμησε πάντως ότι παρά το γεγονός ότι «είναι μια προβληματική κυβέρνηση και φοβάται ότι θα έχουμε πολλές αναταράξεις, αυτή η Βουλή έχει τη δυνατότητα να δώσει άλλες κυβερνήσεις».

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι:«Δεν είμαστε ένα κίνημα που κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα. Πιστεύουμε όμως ότι έχουμε χρόνο μπροστά μας και ότι θα πείσουμε τους Έλληνες ότι το Ποτάμι παραμένει η προοδευτική μεταρρυθμιστική δύναμη. Έχουμε λύσεις, έχουμε προτάσεις. Θα τις πούμε, θα τολμήσουμε, θα ταράξουμε τα νερά, θα ταράξουμε τους βολεμένους». 

Η αποτίμηση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Την αποτίμηση του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε νωρίτερα με ανάρτησή του στο facebook, ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Με τίτλο «Θλιβερό χαρτομάνι», ο επικεφαλής του ποταμιού υποστηρίζει: «Οι θλιβερές αφίσες του κ. Τσίπρα στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας κάνουν την επέτειο διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ακόμη πιο θλιβερή. «Αποτύχαμε σε όλα αλλά θα κάνουμε μια φιέστα. Να αγκαλιαστούμε μεταξύ μας, να νιώσουμε σημαντικοί γιατί στους δρόμους όλοι μας φωνάζουν πως τους προδώσαμε».

Σε άλλο σημείο ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρει: «Δεν ξέρω αν στο Ταε Κβον Ντο ο κ. Τσίπρας θα βρει το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη για τα μεγάλα ψέματά του. Δεν ξέρω αν στην εξέδρα ανέβει ξανά ο Καμμένος να σφιχταγκαλιαστούν. Δεν ξέρω αν θα φωνάξουν πάλι ότι το 2016 θα καταπλήξουν τον κόσμο (και η βλακεία εκτός από την επιτυχία προκαλεί πολλές φορές κατάπληξη). Δεν ξέρω αν θα κάνουν διαγωνισμό για το μεγαλύτερο λάθος τους – «λιάζονται και εξαφανίζονται» ή «τι έγινε και αν κλείσουν οι τράπεζες»; Δεν ξέρω καν ποιοι θα εμφανιστούν στο στάδιο (πάντως και μόνο οι 1901 μετακλητοί που διόρισαν να πάνε, οι εξέδρες θα γεμίσουν). Δεν ξέρω αν θα τον προλογίσει ο "τζούνιορ Τσίπρας" της νεολαίας με ένα νέο ραπ που θα συνδέει το ΕΑΜ με τους φραπέδες και τα δημόσια ταμεία. Δεν ξέρω αν θα λείπει από την επέτειο ο Νικολόπουλος που το 15 μετά από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή φιλιόταν ζεστά με τον Παππά και τον Σκουρλέτη. Δεν ξέρω… Δεν ξέρω αν έχουν τσίπα».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «το μόνο που ξέρω είναι ότι φέτος ένα χρόνο από τότε που "η ελπίδα έρχεται" όλα μοιάζουν θλιβερά. Ακόμη και το θράσος τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή