Ενταση μεταξύ Πάνου Καμμένου και τουρκικού ΥΠΕΞ

Ενταση μεταξύ Πάνου Καμμένου και τουρκικού ΥΠΕΞ

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στον κ. Πάνο Καμμένο, εξαπέλυσε το απόγευμα του Σαββάτου το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας προ έξι ημερών, κατά τη συνάντησή του με τον κύπριο ομόλογό του κ. Χριστόφορο Φωκαΐδη. Η τακτική δεν είναι καθόλου συνηθισμένη, ενώ δεν είναι γνωστό αν τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε προσπάθεια άμβλυνσης του κλίματος προτού εκδηλωθεί η τουρκική αντίδραση. Ο ίδιος ο κ. Καμμένος δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση, πέρα από ανάρτηση του στο  twitter, όπου αναπαράγει δημοσίευμα σχετικά με το θέμα που έχει ως τίτλο «Τελικά τους "πονάει" ο Πάνος». Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ καταδικάζονται «οι αβάσιμες και ανήθικες εκφράσεις που εκστομίστηκαν μετά τη συνάντηση (σ.σ. Καμμένου-Φωκαΐδη) και αφορούσαν την χώρα μας και το κυπριακό ζήτημα. Σε μια περίοδο κατά την οποία, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επικρατεί μια θετική ατμόσφαιρα ενώ στην Κύπρο πλησιάζουμε μια συνολική συμφωνία, οι απρεπείς δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας στη συνέντευξη Τύπου, δίνουν την εντύπωση ότι αισθάνεται άβολα με αυτή τη θετική ατμόσφαιρα. Απορρίπτουμε εντόνως τις απερίσκεπτες δηλώσεις του που αποτελούν παράδειγμα ανευθυνότητας. Αναμένουμε ότι οι ελληνικές αρχές θα δράσουν με την αρμόζουσα αίσθηση κυβερνητικής υπευθυνότητας και θα απέχουν από δηλώσεις που ενδέχεται να βλάψουν την ατμόσφαιρα συνεργασίας που προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε μεταξύ των δύο χωρών μας». 

Στις 18 Ιανουαρίου, ο κ. Καμμένος είχε χαρακτηρίσει, μεταξύ άλλων, την Τουρκία ως ένα θεοκρατικό κράτος «που προσπαθεί να χτίσει ο Ερντογάν». Επίσης, είχε αναφερθεί στην τακτική των παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου από τα τουρκικά αεροσκάφη, ενώ καταδίκαζε την διατήρηση του Casus belli από την πλευρά της Τουρκίας. Επίσης, είχε πει ότι «η Τουρκία ή κάποιοι στην Τουρκία, βρίσκονται πίσω από το παράνομο λαθρεμπόριο, από τους τρομοκράτες του ISIS, σε πετρέλαιο, σε ναρκωτικά σε ανθρώπους». Αναφερόμενος στις δυνάμεις κατοχής στη βόρεια Κύπρο και την πάγια -πλέον- άποψη της Ελλάδας ότι το καθεστώς των εγγυήσεων είναι παρωχημένο ο κ. Καμμένος είχε πει: «Είναι σαν να διορίζεις παιδεραστή σε νηπιαγωγείο, το να λες ότι μπορεί να συμφωνήσεις να παραμείνουν οι δυνάμεις κατοχής σε μία χώρα στην οποία έκαναν εισβολή, δολοφονίες, παιδομαζώματα, ακόμα έχουμε αγνοούμενους και να θεωρείς ότι μπορεί να είναι μέρος της λύσης. Το πρώτο που απαιτείται είναι η άμεση αποχώρηση των δυνάμεων κατοχής». Ο κ. Καμμένος είχε μιλήσει, επίσης, για την επερχόμενη δημιουργία κουρδικού κράτους, ενώ κατηγόρησε την Τουρκία για έλλειψη σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα, με παραπομπές στις γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ποντίων. 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Για τις δηλώσεις του κ. Πάνου Καμμένου μετά τη συνάντησή του με τον Κύπριο ομόλογό του κάντε κλικ εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή