Ενας νεκρός και δύο τραυματίες πρόσφυγες στο Κιλκίς

Ενας νεκρός και δύο τραυματίες πρόσφυγες στο Κιλκίς

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός αιματηρής ληστείας με δράστες και θύματα πρόσφυγες, που σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας, κοντά στο τελωνείο των Ευζώνων Κιλκίς.

Νεκρός είναι ένας Πακιστανός και τραυματίες δύο συμπατριώτες του, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής. Όπως έγινε γνωστό, ο πρώτος τραυματίας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και εκτιμάται ότι θα διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ ο δεύτερος φέρει χτυπήματα στο χέρι.

Όπως κατέθεσε ο τελευταίος στους αστυνομικούς, οι δράστες ήταν πέντε Αφγανοί, που επιτέθηκαν στους Πακιστανούς για να τους ληστέψουν. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, οι δράστες άρπαξαν από τον ίδιο 400 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν στο σκοτάδι.

Ο Πακιστανός κατέθεσε επίσης ότι έφθασε στην περιοχή αναζητώντας τρόπο να φύγει από την Ελλάδα και να συνεχίσει το ταξίδι του προς την Κεντρική Ευρώπη.

Οι υπήκοοι του Πακιστάν ανήκουν στις εθνικότητες στις οποίες απαγορεύεται η διέλευση από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το επεισόδιο εκτυλίχθηκε σε πάρκινγκ πρατηρίου υγρών καυσίμων, που εκείνη την ώρα ήταν κλειστό, σε μικρή απόσταση από το τελωνείο των Ευζώνων. Η υπόθεση ερευνάται και οι δράστες αναζητούνται.

Να σημειωθεί ότι περίπου 2000 πρόσφυγες πέρασαν το τελευταίο 24ωρο από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, ενώ από το πρωί της Δευτέρας συνεχίζεται απρόσκοπτα η ροή προς τη γειτονική χώρα.

Ωστόσο, παρά τις διαμαρτυρίες οργανώσεων και εθελοντών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, οι πρόσφυγες δεν μεταφέρονται στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής που έχει στηθεί στο ύψος της Ειδομένης αλλά στο πρατήριο καυσίμων, που είναι 20 χιλιόμετρα πιο μακριά.

  

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή