Θεοδωράκης: «Μην προσβάλλετε τις στολές εργασίας»

Θεοδωράκης: «Μην προσβάλλετε τις στολές εργασίας»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εχουμε την ατυχία να μας κυβερνούν άνθρωποι οι οποίοι είτε δεν έχουν δουλέψει ποτέ είτε τα έχουν βρει όλα έτοιμα στη ζωή τους. Η κυβέρνηση πρέπει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα, να μιλήσει με τους ανθρώπους που παράγουν και να μην ακούει τις φωνές των κομματικών υπαλλήλων που απ’ ό,τι φαίνεται την καθοδηγούν».

Με το σχόλιο αυτό απάντησε ο κ. Στ. Θεοδωράκης στις απαξιωτικές  –για τους «διαδηλωτές με τις γραβάτες»– δηλώσεις που έκανε ο κ. Κατρούγκαλος, τον οποίο επίσης κάλεσε «να μην προσβάλει τη στολή εργασίας κάποιων ανθρώπων» και να συνειδητοποιήσει ότι «δεν είμαστε μια χώρα συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων και ότι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός όταν βάλλει εναντίον των επιστημόνων της χώρας».

Σημειωτέον, δε, ότι συνεργάτες του προέβαιναν και σε ένα ακόμη πιο αιχμηρό σχόλιο για την κυβέρνηση. Ελεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξόφθαλμα πια προτάσσει ως αποκλειστικό κριτήριο των επιλογών του την προστασία όσων θεωρεί προνομιακούς τους ψηφοφόρους, αδιαφορώντας για την εθνική οικονομία. Και στη «λογική» αυτή απέδιδαν και τη στάση του έναντι των αγροτών, οι οποίοι «απλά ζητούν να φορολογηθούν βάσει των πραγματικών τους εισοδημάτων».

Ολα τούτα προέκυψαν ύστερα από συνάντηση που είχε χθες ο κ. Θεοδωράκης με τους προέδρους του Τεχνικού Επιμελητηρίου και του Ιατρικού Συλλόγου, και τις επαφές που είχε το Σαββατοκύριακο με παραγωγικούς φορείς στην Αχαΐα. «Αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι να ξεφύγουν από το σύστημα, να μη φορολογούνται και να μην πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, αλλά να γίνουν τα πράγματα λογικά έτσι ώστε να μπορούν να θρέφουν τις οικογένειές τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης, αφού άκουσε τα αιτήματα αγροτών στην Πάτρα.

Εν τω μεταξύ, χθες, και με αφορμή ένα δημοσίευμα των «Νέων» που εμπλέκει τον κ. Χρ. Σπίρτζη σε αναθέσεις έργων του ΟΛΠ τη δεκαετία του 2000, πέντε βουλευτές του Ποταμιού, Σπ. Δανέλλης, Γ. Αμυράς, Χ. Θεοχάρης, Κ. Μπαργιώτας και Γρ. Ψαριανός κάλεσαν με ερώτησή τους τον κ. Τσίπρα να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στη Βουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή