Διαχωριστικές γραμμές από Γεννηματά

Διαχωριστικές γραμμές από Γεννηματά

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σαφή οριοθέτηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «από τον λαϊκισμό της δήθεν Αριστεράς του κ. Τσίπρα αλλά και από τη Δεξιά» αναδεικνύει η κ. Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε σε χθεσινή συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ ότι με τις πρωτοβουλίες της επιθυμεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός διακριτού, τρίτου πόλου με σχέδιο και ιεραρχημένες προτεραιότητες. «Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να υπάρξει μια ισχυρή προοδευτική, δημοκρατική μεταρρυθμιστική παράταξη, γιατί αυτός ο νέος δικομματισμός που επιχειρεί να στήσει ο κ. Τσίπρας από τη μια μεριά και η Δεξιά από την άλλη, δεν οδηγεί σε λύσεις για τη χώρα, οδηγεί σε μια νέα πόλωση, σε ένα νέο διχασμό, σε όξυνση χωρίς περιεχόμενο, διότι δεν έχει να προτείνει καμία απολύτως λύση» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

«Νέος διχασμός»

Επίσης, κατήγγειλε ως «φιέστες που αντί να περιλαμβάνουν μια συγγνώμη, ανάβουν το φιτίλι ενός νέου διχασμού», την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο από την ανάληψη της εξουσίας. Η κ. Γεννηματά εξέφρασε την ανησυχία της για τις εξελισσόμενες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και δανειστών. «Δεν θα πρέπει η Ελλάδα να ξαναζήσει αυτό που ζήσαμε τον Αύγουστο του 2015» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αμφισβήτησε ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης δίνουν λύση στο ασφαλιστικό. Οπως είπε, με την πρόταση Κατρούγκαλου «εξοντώνονται» κάποιες επαγγελματικές κατηγορίες, ενώ αναπαράγεται ο φαύλος κύκλος της ύφεσης. Η κ. Γεννηματά επανέλαβε την πρότασή της για την έναρξη της διαδικασίας συνεννόησης μεταξύ των κομμάτων του χώρου της Κεντροαριστεράς. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι η πρότασή της δεν έχει ως σκοπό να «καπελωθούν» οι μικρότεροι σχηματισμοί και ανέφερε ως ενδεικτικό παράδειγμα των προθέσεών της, την ανάδειξη του νέου αρχηγού από τη βάση. «Δεν θεωρούμε ως προϋπόθεση για να υπάρξει συνεργασία ο επικεφαλής να προκύψει από το μεγαλύτερο κόμμα. Ολα είναι στο τραπέζι του διαλόγου για να συναποφασιστούν από αυτούς που θα κάνουν το επόμενο βήμα» είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο επισήμανε ότι η ίδια θα είναι υποψήφια για την προεδρία του κόμματος που θα προκύψει.

Η κ. Γεννηματά είπε ότι η πρόσκληση αφορά και τον κ. Γ. Παπανδρέου, ωστόσο επέμεινε ιδιαίτερα στον κ. Στ. Θεοδωράκη και στην ανάγκη να συμμετάσχει με το Ποτάμι στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη που θα γίνει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή