Στη Βουλή η αρμοδιότητα των τηλεοπτικών αδειών

Στη Βουλή η αρμοδιότητα των τηλεοπτικών αδειών

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Παρασκευή πρόκειται να συζητηθεί και να τεθεί σε ψηφοφορία η τροπολογία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση κοινοτικής οδηγίας που αφορά στην ανάληψη και στην άσκηση δραστηριοτήτων ασφάλισης και αντασφάλισης. Για το περιεχόμενο της τροπολογίας, κυβερνητικές πηγές άφηναν χθες να εννοηθεί ότι θα αφορά, μεταξύ άλλων, τη μεταφορά της αρμοδιότητας καθορισμού του αριθμού τηλεοπτικών αδειών από τον υπουργό Επικρατείας, που έχει τη σχετική αρμοδιότητα, στη Βουλή. Αυτό είχε προαναγγείλει ο κ. Παππάς από την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για την αύξηση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) από 7 σε 9, όταν είχε κατηγορηθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να αποκτήσει υπερεξουσίες αναφορικά με τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας προχθές στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, προανήγγειλε τη νομοθετική παρέμβαση εντός της εβδομάδας, ενώ πρόσθεσε ότι ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί άμεσα, ίσως και μέσα στον επόμενο μήνα. Μάλιστα κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι μπλοκάρει την εκλογή του ΕΣΡ για να μη γίνει ο διαγωνισμός και πρόσθεσε, ενόψει της προκήρυξης του διαγωνισμού, «ελπίζω μέχρι τότε να έχει συναινέσει και η Ν.Δ., γιατί αλλιώς θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή