Διευρυμένη υπουργική συνάντηση Ελλάδας – Ισραήλ στα Ιεροσόλυμα

Διευρυμένη υπουργική συνάντηση Ελλάδας – Ισραήλ στα Ιεροσόλυμα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από εννιά υπουργούς μεταβαίνει αύριο στο Ισραήλ για την πραγματοποίηση της διευρυμένης διμερούς συνάντησης, όπου θα συζητηθούν σημαντικά θέματα με στόχο την προώθηση της συνεργασίας των δύο χωρών.

Η υπουργική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 16:30 στα Ιεροσόλυμα και αμέσως μετά, θα γίνει η τελετή υπογραφών σε σειρά συμφωνιών και θα ακολουθήσουν δηλώσεις των Αλέξη Τσίπρα και Μπένζαμιν Νετανιάχου. Στην συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί το δείπνο εργασίας και μετά την λήξη του ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν για την Κύπρο, όπου την επομένη, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διευρυμένη συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου και αμέσως μετά, η τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν στο Ισραήλ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο υπουργός Υποδομών – Μεταφορών – Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας Κώστας Φωτάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η υπουργός παρά τω πρωθυπουργό – κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

Παράλληλα, με την επίσκεψη στο Ισραήλ, ο αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Παλαιστίνη, όπου θα συναντηθεί με Παλαιστίνιους αξωματούχους.

Στην Κύπρο τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο υπουργός Υποδομών – Μεταφορών – Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας Κώστας Φωτάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η υπουργός παρά τω πρωθυπουργό – κυβενρητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.