Νέοι «αστερίσκοι» από τον Π. Καμμένο

Νέοι «αστερίσκοι» από τον Π. Καμμένο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους συνήθεις «αστερίσκους», οι οποίοι εν προκειμένω αφορούσαν στο αίτημά του για διατήρηση του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου ως ανεξάρτητου φορέα ασφάλισης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος παρείχε την αυτονόητη στήριξη στο σχέδιο που παρουσίασε χθες στη Βουλή ο κ. Αλ. Τσίπρας.

Παράλληλα επανέλαβε και τον ρόλο αυτού που προειδοποιεί τα κόμματα που κυβέρνησαν τα προηγούμενα έτη, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., με αναζήτηση ποινικών ευθυνών. «Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες των προηγούμενων κυβερνήσεων για την εξυγίανση του συστήματος, αν και ήταν επιφανειακές», ανέφερε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ευθύς αμέσως: «Αλλά ζητάμε την απόδοση ποινικών ευθυνών σε εκείνους που διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία… δεν μπορούν να μείνουν ατιμώρητοι». Τα πεδία αναζήτησης ευθυνών, κατά τον κ. Καμμένο, είναι το «σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου» και το PSI.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας επανήλθε στο «email Χαρδούβελη» και στα μέτρα που περιελάμβανε, σε μία προσπάθεια να ακυρώσει την επιχειρηματολογία της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, ότι είναι οι χειρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που προκάλεσαν τον εκτροχιασμό. Εις ό,τι αφορά, τέλος, στην υπέρμετρη επιβάρυνση ελευθεροεπαγγελματιών, επιστημόνων και, δευτερευόντως, αγροτών, ο κ. Καμμένος πρότεινε την επιβολή υψηλού φόρου επί των τραπεζικών συναλλαγών, σε ποσοστό 1 έως 1,5%, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το ασφαλιστικό σύστημα, ενώ ζήτησε να υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση των κατ’ επάγγελμα αγροτών. Κλείνοντας, ο κ. Καμμένος πρότεινε να υπάρξει επανάληψη της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Να κλειστούμε μέσα μέχρι να βρούμε κοινή συνισταμένη».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή