Κουτσούμπας: Oλοκληρώνετε τη δουλειά που δεν πρόλαβαν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ

Κουτσούμπας: Oλοκληρώνετε τη δουλειά που δεν πρόλαβαν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είστε το χρήσιμο πολυεργαλείο του σάπιου συστήματος που προηγήθηκε» είπε από την αρχή της ομιλίας του στον πρωθυπουργό ο κ. Δημ. Κουτσούμπας, αναδεικνύοντας όχι μόνον την κάθετη αντίδραση του ΚΚΕ στις προωθούμενες ασφαλιστικές αλλαγές, αλλά και την πάγια πλέον τακτική του κόμματός του να ταυτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με τις μνημονιακές κυβερνήσεις του παρελθόντος.

«Φορώντας τον μανδύα ενός τάχα αριστερού κόμματος, ολοκληρώνετε τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, υπηρετώντας το κεφάλαιο» υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας και ως κεντρικό του επιχείρημα επικαλέστηκε ότι «οι μόνοι φορείς που έχουν χαιρετίσει ως θετικές τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ΣΕΒ, οι επιχειρηματίες και οι δανειστές οι οποίοι μάλιστα ζητούν ακόμη περισσότερα απ’ όσα έχετε ήδη παραχωρήσει». Αφού κατήγγειλε τον κ. Τσίπρα ότι κορόιδεψε συνειδητά τους συνταξιούχους και τους αγρότες, χαρακτήρισε ως «κάλπικο» το δίλημμα για τις αποφάσεις που δήθεν «πρέπει τώρα να ληφθούν» και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να «κουκουλώσει την ταύτισή της με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ», προσφέροντας παράλληλα «το άλλοθι στους τάχα “αντιπάλους” της να επικαλούνται το επιχείρημα ότι “και η Αριστερά τα ίδια κάνει”».

Ο γραμματέας του ΚΚΕ προκάλεσε, τέλος, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να πουν αν μπορούν να ζήσουν με 380 ευρώ, κατήγγειλε ότι είναι «αέρας κοπανιστός» οι υποσχέσεις που δίνονται για τη μείωση της νεανικής ανεργίας και κάλεσε τους πολίτες «να διαμορφώσουν ένα μαζικό μέτωπο» επιβάλλοντας «το ξήλωμα των ασφαλιστικών αλλαγών», θυμίζοντας ότι η προσπάθεια να πληγεί ακόμη και η στοιχειώδης αξιοπρέπεια του λαού είχε αρχίσει ήδη προ 20ετίας όταν η οικονομία υποτίθεται ότι δεν είχε πρόβλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή