Θεοδωράκης: Απαραίτητη η συγγνώμη

Θεοδωράκης: Απαραίτητη η συγγνώμη

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προτάσσοντας ως απόλυτα δικαιολογημένο τον αγώνα των αγροτών και των ελευθέρων επαγγελματιών, ο κ. Στ. Θεοδωράκης περιέγραψε ως καταστροφικές για την οικονομία τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό. Κάλεσε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, όχι μόνον να συνειδητοποιήσουν ότι όλοι πια έχουν καταλάβει τον παράλογο τρόπο που πολιτεύονται, αλλά να ζητήσουν, επιτέλους, συγνώμη από τους πολίτες για τον τρόπο που υφάρπαξαν την ψήφο τους, και κυρίως από τους αγρότες.

«Μη νομίζετε ότι θα τους ξεγελάσετε με χάντρες. Ολοι πια ξέρουν τις σπατάλες σας, το κομματικό σας κράτος, τις χιλιάδες των μετακλητών σας υπαλλήλων. Γι’ αυτό ζητήστε, επιτέλους, συγγνώμη. Πείτε ότι οι υποσχέσεις σας ήταν ψεύτικες. Αλλωστε κατάλαβαν ότι τους χρησιμοποιήσατε για να πάρετε την εξουσία», ήταν μία από τις αιχμηρότερες αποστροφές του, ενώ από την αρχή της ομιλίας του έκρινε σκόπιμο να μεταφέρει στη Βουλή ένα μήνυμα από πρόσφατες συναντήσεις που είχε. «Μίλησα με αγρότες που δεν ζουν από επιδοτήσεις. Πάψτε να τους κοροϊδεύετε και πείτε τους την αλήθεια. Οι αγρότες δεν είναι στην εποχή του ασπρόμαυρου κινηματογράφου, όπως νομίζετε», είπε ο κ. Θεοδωράκης, και έφερε ένα παράδειγμα για να αναδείξει τον παραλογισμό των επιλογών της κυβέρνησης.

Επικαλέστηκε έναν οποιονδήποτε ελεύθερο επαγγελματία, μηχανικό, γιατρό, δικηγόρο ή αγρότη που βγάζει καθαρό ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ. «Με βάση όσα προτείνετε, θα πρέπει να δώσει 20% για κύρια σύνταξη, 7,5% για επικουρική, 6,95% για τον κλάδο υγείας, 4% εφάπαξ, δηλαδή σύνολο 38,5%, κι απ’ όσα τού μείνουν να πληρώσει επιπλέον φόρο εισοδήματος 29%, τέλος επιτηδεύματος και το 100% ως προκαταβολή φόρου», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και καταγγέλλοντας ότι «στο σπίτι αυτού του εργαζομένου θα μείνουν 6.300 ευρώ», ζήτησε από την κυβέρνηση να καταλάβει, επιτέλους, τους λόγους «που κατάφερε να τους βγάλει όλους στους δρόμους».

«Θυσιάζετε τους ελεύθερους επαγγελματίες για να μην αγγίξετε το πελατειακό σας κράτος», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης, ενώ στη δευτερολογία του κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετήσει έστω κάποιες από τις προτάσεις του Ποταμιού, όπως την εξοικονόμηση 380 εκατ. ευρώ από την κατάργηση των άχρηστων δημοσίων οργανισμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή