Β. Λεβέντης υπέρ μεγάλου συνασπισμού

Β. Λεβέντης υπέρ μεγάλου συνασπισμού

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συγκρότηση κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού, προκειμένου η χώρα να κατορθώσει να διαπραγματευθεί υπό ευνοϊκότερες συνθήκες με τους δανειστές, πρότεινε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης. Ζήτησε, μάλιστα, από τον κ. Αλ. Τσίπρα να υποβάλει την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη να συναινέσει στη δημιουργία ενός τέτοιου κυβερνητικού σχήματος ευρύτερης συνεργασίας. Ως προς το ασφαλιστικό γνωστοποίησε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει την κυβερνητική πρόταση παρά μόνο υπό τέσσερις προϋποθέσεις: Πρώτον, να μπει πλαφόν των συντάξεων στα 1.500 ευρώ. Δεύτερον, να συγχωνευθούν οι συντάξεις που λαμβάνει ένας δικαιούχος σε μία, καταργώντας τις δεύτερες και τρίτες. Τρίτον, να κοπεί ή να ανασταλεί η καταβολή των συντάξεων σε 80.000 δικαιούχους οι οποίοι έχουν πολύ υψηλά εισοδήματα. Και, τέταρτον, να περικοπούν οι συντάξεις των τέως βουλευτών.

Ο κ. Λεβέντης κατήγγειλε την κυβέρνηση και για την τροπολογία που θα καθορίζει τον αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών, βάσει της οποίας η αρμοδιότητα αφαιρείται από τη διάσκεψη των προέδρων και μεταφέρεται στη Βουλή. «Αυτό είναι πραξικόπημα», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή