ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αναγκαίος ο τρίτος πόλος της σοσιαλδημοκρατίας»

anagkaios-o-tritos-polos-tis-sosialdimokratias-2119840

Στην κοινή άποψη ότι απαιτείται η ανάδειξη ενός τρίτου πόλου στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας κατέληξαν χθες στελέχη του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, της ΔΗΜΑΡ και των «Κινήσεων» που συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στην ΕΣΗΕΑ, ο ευρωβουλευτής της Ελιάς κ. Ν. Ανδρουλάκης, του Ποταμιού κ. Μιλτ. Κύρκος, η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Αννα Διαμαντοπούλου, ο κ. Γ. Σιακαντάρης από τη ΔΗΜΑΡ και ο κ. Π. Ιωακειμίδης εκ των Κινήσεων Πολιτών, αναφέρθηκαν στην ανάγκη να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις και να καθοριστεί το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας. Στην εκδήλωση ήταν παρών ο κ. Κ. Σημίτης.

Ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε η Δημ. Συμπαράταξη να μετεξελιχθεί σε ενιαίο φορέα. Η κ. Διαμαντοπούλου έκρινε την πρόταση της κ. Γεννηματά σημαντική και διέκρινε ότι ο κ. Στ. Θεοδωράκης «ξεφεύγει από το φωτοστέφανο του αναμάρτητου». Και επισήμανε ότι «πρέπει να μελετηθούν όλα βήμα προς βήμα, να ξεκινήσουμε από μηδενική βάση, για να φτιάξουμε κάτι καινούργιο που θα πατάει σε υγιή στοιχεία, με χρονοδιάγραμμα και τεκμηρίωση».