Στο στόχαστρο του ΚΚΕ η επίσκεψη στο Ισραήλ

Στο στόχαστρο του ΚΚΕ η επίσκεψη στο Ισραήλ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά μέτωπον επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή την επιλογή του πρωθυπουργού να μετάσχει στο 2ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος – Ισραήλ, εξαπέλυσε το ΚΚΕ. «Η επίσκεψη Αλ. Τσίπρα και πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου στο Ισραήλ σερβίρεται στο όνομα της ασφάλειας, που δήθεν μπορούν να εγγυηθούν διάφορα συμβούλια και “συνεργασίες”», τόνισε ο Περισσός, υποστηρίζοντας ότι όλες αυτές οι συναντήσεις «δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τα στενά συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων».

Το ΚΚΕ μάλιστα έκρινε σκόπιμο να συμπεριλάβει τη συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή στην εμφανή πλέον στρατηγική του να ταυτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρωτοτυπεί, δεν εγκαινιάζει κάτι νέο, αφού και οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις κινήθηκαν στην κατεύθυνση της εμβάθυνσης των σχέσεων της χώρας με το κράτος του Ισραήλ, που καταδυναστεύει τον παλαιστινιακό λαό», επισήμανε ο Περισσός και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να αντιληφθεί ότι οι πολίτες καταλαβαίνουν πια ότι «όλα τούτα συνδέονται με τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για το μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου, των δρόμων μεταφοράς του και των μεριδίων των αγορών» και ότι ουδεμία σχέση έχουν «με την ασφάλεια, την ειρήνη και την ευημερία», επαναλαμβάνοντας τη γνωστή καταγγελτική άποψή του για τον ρόλο του Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή.

Σημειώνεται, τέλος, ότι βουλευτές του ΚΚΕ, σχολιάζοντας την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή, έλεγαν ότι η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να αναστήσει τον δικομματισμό και να πείσει τους πολίτες ότι τάχα υπάρχει εναλλακτικός δρόμος εντός μνημονίων θα πέσει σύντομα στο κενό και δεν χαρακτήριζαν τυχαίο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την εξ αριστερών κριτική που του άσκησε ο κ. Κουτσούμπας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή