Κυβέρνηση επαϊόντων προτείνει το Ποτάμι

Κυβέρνηση επαϊόντων προτείνει το Ποτάμι

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρότασή του για τη δημιουργία μιας κυβέρνησης επαϊόντων από την παρούσα Βουλή επανέφερε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης, προβλέποντας ότι οι επιλογές ΣΥΡΙΖΑ σύντομα θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε νέο αδιέξοδο και χαρακτηρίζοντας «καταστροφικό και γελοίο» το σενάριο η χώρα να οδηγηθεί για τέταρτη φορά σε έναν χρόνο σε εθνικές κάλπες.

«Δεν είμαι υπέρ της οικουμενικής κυβέρνησης. Οι οικουμενικές συνήθως οδηγούν σε ένα παζάρι προς τα κάτω. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η Βουλή, εάν παραστεί ανάγκη, μπορεί να διαμορφώσει μια κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει όσα σημαντικά απασχολούν τη χώρα», είπε (Real) και ως μείζονα προβλήματα απαρίθμησε το μεταναστευτικό, το ασφαλιστικό, τις εξαγωγές και την παιδεία. «Με βάση αυτά τα τέσσερα θέματα, μπορούμε να κάνουμε μία κυβέρνηση επαϊόντων που θα λύσει τα προβλήματα μέσα σε δύο χρόνια», τόνισε και περιέγραψε τη λύση που προτείνει ως ιδανική –εντός των δεδομένων συνθηκών– «και σίγουρα πολύ καλύτερη από τη "σούπα" μιας οικουμενικής κυβέρνησης».

Ωστόσο, στην ίδια συνέντευξή του, προέβλεψε ότι το ασφαλιστικό θα περάσει με τη στήριξη και των 153 κυβερνητικών βουλευτών. «Δεν είναι πεπεισμένοι (για την ορθότητα των επιλογών), και αυτό φαίνεται από τη συμπεριφορά τους. Αλλά μάλλον έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν την πρόταση Κατρούγκαλου», είπε επιμένοντας, όμως, ότι είναι ζήτημα χρόνου να αποδειχθεί ατελέσφορη, και γι’ αυτό αποτυχημένη.

Σκληρή κριτική επιφύλαξε ο κ. Θεοδωράκης και για τον κ. Τσίπρα. Με αφορμή τις προχθεσινές του τοποθετήσεις, τον χαρακτήρισε «διχασμένη προσωπικότητα», καθώς, όπως είπε, έπρεπε να φθάσει στην τριτολογία του για να αντιληφθεί την ανάγκη μιας «συναινετικής και σοβαρής τοποθέτησης», καθώς μέχρι τότε απευθυνόταν επί της ουσίας στον κομματικό του στρατό. Ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε επιπλέον γνωστό ότι σε ανύποπτο χρόνο είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό, «πριν δημοσιοποιήσει ο κ. Κατρούγκαλος τις προτάσεις του, να συγκροτηθεί μια άτυπη επιτροπή με έναν εξειδικευμένο εμπειρογνώμονα από κάθε κόμμα, αλλά και να γίνει μια αληθινή συζήτηση στη Βουλή», εισήγηση την οποία καταλόγισε αποκλειστικά στον κ. Τσίπρα ότι απέρριψε.

Εξηγώντας, τέλος, την κάθετα αρνητική στάση του κόμματός του στην επερχόμενη ψηφοφορία, υποστήριξε ότι η πρόταση Κατρούγκαλου «δεν βασίζεται σε καμία μελέτη», και γι’ αυτό προεξόφλησε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να γίνουν εκ των υστέρων και διορθώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή