Η Ν.Δ. ζητεί εξηγήσεις για Plan X

Η Ν.Δ. ζητεί εξηγήσεις για Plan X

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σκεπτικό… Προανακριτικής και με την κατάθεση πρότασης για τη συγκρότηση, σε πρώτη φάση, εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής να παραμένει στη φαρέτρα της, η Ν.Δ. κλιμακώνει την πίεση προς τον πρωθυπουργό σχετικά με τους ισχυρισμούς και κυρίως τις επιλογές του κ. Γιάνη Βαρουφάκη ως υπουργού Οικονομικών από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2015.

Λίγες ώρες μετά την επιλογή του κ. Τσίπρα, στη Βουλή, να αφήσει αναπάντητα τα όσα επεσήμανε για το θέμα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, 40 βουλευτές της Ν.Δ. (υπογράφουν μεταξύ άλλων οι Λ. Αυγενάκης, Αδ. Γεωργιάδης, Ολγα Κεφαλογιάννη, Κ. Αχ. Καραμανλής, Νικ. Κακλαμάνης, Μάξ. Χαρακόπουλος) φέρνουν την υπόθεση στο Κοινοβούλιο ζητώντας, με ερώτησή τους προς τον πρωθυπουργό, να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες διερεύνησης των πραγματικών περιστατικών. Οι βουλευτές της Ν.Δ. επικαλούνται όσα προσφάτως είπε ο κ. Βαρουφάκης στον ΣΚΑΪ, ωστόσο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο σκεπτικό με το οποίο κλείνει η ερώτηση, το οποίο και παραπέμπει σε σύνοψη πρότασης για προανακριτική επιτροπή: «Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο, από το οποίο προκύπτει ζήτημα τεράστιων νομικών, πολιτικών και ηθικών ευθυνών των συνεργών και του πρωθυπουργού, ο οποίος διόρισε και διατήρησε υπουργό Οικονομικών και πληρεξούσιο της χώρας στην πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη, και έπαιξαν συνολικά με τις τύχες της χώρας και τις ζωές των Ελλήνων, ζητήματα τα οποία θα πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος».

H Ν.Δ. ανεβάζει αντιπολιτευτικές στροφές στον απόηχο και της «πρώτης» του κ. Μητσοτάκη στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή. Η Συγγρού επανήλθε χθες καταγγέλλοντας ως κοινοβουλευτικά προσβλητική τη στάση του Μαξίμου να εκδώσει non paper μεσούσης της συνεδρίασης και ενώ αναμενόταν η δευτερολογία του κ. Τσίπρα, με το οποίο ασκούσε κριτική σε όσα είχε πει νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Η σπουδή των συνεργατών του κ. Τσίπρα να διαρρέουν αγωνιωδώς από χθες non paper κατά του προέδρου της Ν.Δ. δείχνει ξεκάθαρα τον πανικό και τη “γύμνια” του πρωθυπουργού μετά τη χθεσινή (σ.σ.: προχθεσινή) του συντριβή», σημειώνει η Συγγρού, τα στελέχη της οποίας δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για την πρώτη παρουσία Μητσοτάκη. «Ο κ. Τσίπρας κατάλαβε ότι έχει πλέον αντίπαλο», σχολίαζαν, με αφορμή και τον εκνευρισμό που υπήρξε στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ κατά τις τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη, υπενθυμίζοντας αυτό που είχε πει κατά την εσωκομματική προεκλογική περίοδο ο κ. Μητσοτάκης ότι «με εμένα πρόεδρο της Ν.Δ., ο κ. Τσίπρας θα περάσει δύσκολα».

Η αντιπολιτευτική πίεση που ασκείται στην κυβέρνηση δεν περιορίζεται στην οικονομία (μακροσκελής χθεσινή ανακοίνωση του κ. Χρ. Σταϊκούρα για την απόκλιση των εσόδων), το ασφαλιστικό ή το μεταναστευτικό – προσφυγικό, αλλά επιδιώκεται να αφορά ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως χθες την ΕΡΤ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γ. Κουμουτσάκος και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου Μ. Λαζαρίδης είχαν χθες συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΡΤ, στον απόηχο της προβολής από τη δημόσια τηλεόραση τηλεοπτικού σποτ του ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσε μπαράζ αντιδράσεων.

«Την ΕΡΤ, τη δημόσια τηλεόραση, την πληρώνουμε όλοι οι Ελληνες. Γι’ αυτό και οφείλει να σέβεται την ενημέρωση όλων των Ελλήνων και δεν θα πρέπει η δημόσια τηλεόραση να λειτουργεί ως τηλεοπτική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε ο κ. Κουμουτσάκος προαναγγέλλοντας και ερώτηση στη Βουλή για το θέμα. Το ενδιαφέρον είναι ότι στον κ. Κουμουτσάκο απάντησε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, σημειώνοντας ότι «τα έργα και οι ημέρες της Ν.Δ. στη δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι πολύ πρόσφατα για να λησμονιούνται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή