Δέσμη προτάσεων από τον Στ. Θεοδωράκη για το προσφυγικό

Δέσμη προτάσεων από τον Στ. Θεοδωράκη για το προσφυγικό

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύσταση εθνικής διακομματικής επιτροπής δράσης για το μεταναστευτικό, ορισμό εθνικού συντονιστή όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, πλήρη εφαρμογή της συνθήκης για την επαναπροώθηση στην Τουρκία εντός 48ωρου όσων μεταναστών δεν ζητούν άσυλο και άσκηση κάθε μορφής πίεσης τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ε.Ε. για τη δημιουργία ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής για την πρόσθετη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων στο Αιγαίο είναι μερικές από τις προτάσεις που κατέθεσε χθες ο Στ. Θεοδωράκης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου «να μη γίνει η χώρα μας αποθήκη προσφύγων».

«Θεωρώ ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τραγικά λάθη, αλλά εμείς είμαστε διατεθειμένοι να υποστείλουμε τη σημαία της κριτικής μπροστά στην ανάγκη να επιτευχθεί εθνική συνεννόηση», είπε ο κ. Θεοδωράκης στον κ. Παυλόπουλο, παραδίδοντάς του 10 προτάσεις. Εκείνος χαρακτήρισε «εξαιρετικά άδικο να υφίσταται η Ελλάδα και ο λαός της, με τόσες θυσίες, κριτική», και επιφυλάχθηκε «να βοηθήσει όσο μπορεί» ώστε να βρεθεί λύση. «Το θέμα είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση. Εμείς είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε σοβαρά επί συγκεκριμένων προτάσεων και με την κυβέρνηση και με τα άλλα κόμματα», σχολίασε ύστερα από τη συνάντηση ο κ. Θεoδωράκης, τονίζοντας ότι «πρέπει να πιεστεί η Τουρκία και να νιώσει ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να μη γίνει φυλακή για τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που καταφθάνουν», όπως και να συνειδητοποιήσουν οι εταίροι μας ότι «είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε το κόστος ως ευρωπαϊκή χώρα, αλλά δεν θα γίνουμε εμείς η αποθήκη για όλους αυτούς τους ανθρώπους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή